Yritykset kiinnostuivat nettitapahtumista: "Enemmän pikkujouluja kuin kahtena edellisenä vuotena yhteensä" – verottajan tuki voi puolestaan tuoda yllätyspaketin kotiovelle

Lataamon myyntijohtaja kertoo pikkujoulukauden olevan vauhdikas koronasta huolimatta:"Tulemme todennäköisesti tekemänä enemmän pikkujouluja kuin edellisvuosina" 1:16
Lataamon myyntijohtaja kertoo pikkujoulukauden olevan vauhdikas koronasta huolimatta: "Pikkujoulukausi tulee olemaan todella vauhdikas"

Perinteisiä yrityksien ja yhteisöjen pikkujouluja ei tulla tänä vuonna juuri näkemään normaalissa muodossa. 

Tapahtumayrityksen mukaan sesonki on silti vilkas, vaikka tapahtumat järjestetään pääosin virtuaalisesti. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei suosittele tällä hetkellä yli 10 hengen yksityistilaisuuksia koronatilanteen vuoksi.

– Pikkujoulukausi tulee olemaan todella vauhdikas. Tänä vuonna tulemme järjestämään enemmän pikkujouluja kuin kahtena edellisenä vuotena yhteensä, tapahtumayritys Lataamon myyntijohtaja Lauri Hanni kertoo.

"Tapahtumat ovat paljon lyhyempiä"

Hannin mukaan virtuaalitapahtumissa on tärkeintä ryhmän osallistaminen. Pikkujouluissa voi olla esimerkiksi viihteellistä sisältöä, ja osallistujat voivat suunnitella yhdessä tapahtumaa esiintyvien artistien kanssa.

Myös skumppalasin kohotus voi olla Hannin mielestä yksi kohokohdista.

Etäyhteyksien lisäksi pikkujoulujen kestossa on perinteiseen tapaan nähden eroa.

– Virtuaaliset pikkujoulutapahtumat ovat paljon lyhyempiä kuin perinteiset pikkujoulut. Ne ovat tunnista kolmeen tuntiin.

– Pikkujoulut alkavat tyypillisesti iltapäivällä, mutta osa alkaa huomattavasti myöhemminkin. Arkipäiville ne yleensä ajoittuvat, Hanni kertoo.

"Yritykset ovat tarttuneet verottajan tarjoamiin etuihin"

Kotona pikkujouluileville työnantaja voi tarjota ohjelman, ruuat ja juomat verovapaasti, jos työnantaja järjestää tarjoilujen toimituksen kotiin tai työntekijä voi noutaa ruuat tietystä paikasta. Ruoka- ja juomalahjakortit ovat sen sijaan veronalaista palkkaa.

– Yritykset ovat tarttuneet verottajan tarjoamiin etuihin. Toimitamme skumppaa, suklaata tai miksei lämpimiä aterioita kotioville ennen tapahtumaa, Hanni kertoo.

Työnantaja voi lähettää etätyöntekijöille myös pienimuotoisia muistamisia, esimerkiksi joululahjan, verovapaasti kotiin. Kotiin lähetetty joululahja on kuitenkin verovapaa vain, jos koko henkilökunta saa lahjan.

Verovapaiden lahjojen yhteenlaskettu arvo voi olla korkeintaan 100 euroa vuodessa. Verohallinto kertoo pikkujoulujen verotuskäytännöstä tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat