Yrittäjät traumatisoituivat Postin työtaistelusta – yhteistyötä karsitaan: "Nämä ovat Postin kannalta järkyttäviä lukuja"

25:28
Postin lakko päättyi marraskuun lopussa. MTV Uutiset seurasi työtaistelun vaiheita tiiviisti.

Suomen Yrittäjien teettämän kyselyn mukaan moni yritys on karsimassa yhteistyötään Postin kanssa. Syynä on marraskuinen lakko, joka laajoine tukilakkoineen jätti jälkensä suomalaisiin pk-yrityksiin.

Järjestön teettämän yrittäjägallupin perusteella 36 prosenttia yrityksistä kertoi työtaistelun aiheuttaneen vahinkoa liiketoiminnalle. 59 prosenttia pk-yrityksistä ilmoitti selvinneensä lakosta ilman haittavaikutuksia.

– Kyselystä käy ilmi, että lakko aiheutti monelle yritykselle suuria vahinkoja. Suurimmat vaikutukset tulevat kuitenkin Postille ja sen työntekijöille, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toteaa järjestön tiedotteessa.

Eniten lakko kirpaisi teollisuusyrityksiä (52 prosenttia), vähiten palvelualaa (32 prosenttia).

Yli neljännes yrityksistä kertoi siirtäneensä jakelun toiselle jakeluyhtiölle.

”Paras tapa sahata omaa oksaa”

Kyselyn mukaan 46 prosenttia vastaajista, aikoo vähentää jatkossa Postin palveluiden käyttöä. 36 prosenttia haluaa pitää asiakkuuden ennallaan.

– Lähes puolet yrityksistä aikoo siis vähentää yhteistyötään Postin kanssa ja vain runsaalla kolmanneksella asiakkuus palaa ennalleen. Mitä suurempi yritys, sitä enemmän asiakkuutta Postin kanssa aiotaan vähentää. Nämä ovat Postin kannalta järkyttäviä lukuja, Pentikäinen sanoo.

– Postilakko on hyvä osoitus siitä, että lakko iskee usein pahimmin sen kohteena olevaan yritykseen ja sen henkilöstöön. Lakko on paras tapa sahata omaa oksaa.

Lakon vaikutuksia selvitti yrittäjäjärjestön pyynnöstä Kantar TNS. Kyselyyn vastasi 1 007 yrittäjää eri puolilta Suomea.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja