Yritätkö pudottaa painoa? Ota nämä 3 sääntöä avuksesi

Pienillä asioilla vaikutat suotuisasti terveyteesi. Kun muistat syödessäsi kolme helppoa sääntöä, karisevat kilotkin todennäköisemmin.

Painonpudotus on usein hidas ja tasainen prosessi, johon pienilläkin asioilla voi vaikuttaa. Jos otat nämä kolme sääntöä osaksi jokaista ateriaasi, suuntasi on oikea.

Kuituja ja proteiinia: Kun mietit, millaisen aterian lautasellesi laitat, valitse ainesosat, joiden avulla pysyt kylläisenä ilman turhia kilokaloreita. Vähärasvaisten proteiinien ja runsaskuituisten ruokien, kuten hedelmien ja vihannesten, tulisi olla osa jokaista ateriaasi. Pysyt kylläisenä pidempään kuin nopeasti imeytyvillä hiilihydraateilla mässäillessä. Saat nopeasti hyviä kuituja ruokaasi, kun ripottelet aterian päälle esimerkiksi chia-siemeniä tai laitat lautasen sivuun parsakaalia.

Istu pöydän ääreen syömään: Jos kävelet ympäriinsä napostellen, syöt työpöytäsi ääressä tai mässäilet sohvalla, saatat huomaamattasi syödä satoja kilokaloreita enemmän kuin mitä söisit, jos istuisit aloillasi ilman häiriötekijöitä. Syö siis keittiönpöydän ääressä ja kiinnitä huomiota siihen, mitä ja paljonko syöt. Kun keskityt aterioimiseen, huomaat todennäköisemmin ajoissa, milloin olet kylläinen.

Juo vettä ennen ateriaasi: Heti, kun istut alas syömään, juo lasillinen vettä. Se auttaa sinua erottamaan nälän ja janon välisen eron ja täyttää vatsaasi ilman kilokaloreita. Jos olet kyllästynyt tavalliseen hanaveteen, mausta sitä sitruunalla, kurkulla, inkiväärillä tai mintulla.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat