YouTube toi HDR-videotuen iPhone X:lle

YouTube on tuonut HDR-videotuen nyt myös iPhone X:llä toimivaan sovellukseen. Aiemmin videosovelluksista Netflix on tuonut HDR-tuen iPhone X:lle. YouTubesta löytyy tällä hetkellä jo rutkasti HDR-materiaalia. Monilla Android-puhelimilla, kuten tuoreemmilla Galaxy S -laitteilla ja LG:n huippumalleilla, on voinut nauttia YouTuben HDR-videoista jo tovin.

HDR-videotuki tulee iPhone X:lle päivityksen mukana. HDR-tuen saamisen voi varmistaa hakemalla HDR-videoita YouTubesta ja tarkistaa kuvanlaatuasetuksista, onko videon tarkkuuden ja mahdollisen kuvataajuuden perässä HDR-merkintää.

YouTube-sovelluksen voi ladata iOS-laitteille Applen App Storesta. Päivitys saattaa tulla eri alueille vaihteittain, joten sitä ei välttämättä ole vielä kaikille iPhone X:lle tarjolla.

HDR eli high dynamic range eroaa normaalista SDR:stä (standard dynamic range) esimerkiksi laajemmalla väriavaruudellaan ja suuremmalla kontrastisuhteellaan. Jotta HDR-materiaalista saa kaiken irti, laitteiston pitää olla sitä tekniikkaa tukeva. Esimerkiksi Applen iPhone 8 ja 8 Plus -puhelimet tukevat HDR-materiaalia, mutta niiden näytöt eivät ole HDR-näyttöjä. Vaikka HDR-materiaali saattaa näyttää SDR-materiaalia värikkäämmältä, ainoastaan iPhone X:n näyttö tukee HDR:ää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja