Ylös ja ulos! Näin paljon talvilajit polttavat kaloreita

Sulata joululäskit hauskalla tavalla talviharrastusten parissa.

Muistatko, miten hauskaa oli lapsena laskea mäkeä, hiihtää metsässä tai harjoitella piruetteja? Talviliikunta on yhä paitsi hauskaa myös tehokasta liikuntaa, jossa liikakilot saavat kyytiä. Talvimaisema peittoaa kuntosalin monessakin mielessä: luonnossa oleilu tekee hyvää mielelle ja raitis ilma raikastaa koko olemuksen.

Laskimme, miten paljon eri lajit kuluttavat kaloreita. Esimerkit on laskettu noin 68 kilon painoiselle naiselle.

Hiihto

Murtomaahiihto on yksi raskaimpia lajeja. Kulutus riippuu hiihtäjän vauhdista. Leppoisallakin lenkillä palaa noin 408 kaloria tunnissa, kaikkensa ladulla likoon laittava polttaa peräti 544 kaloria, ja kilpahiihtäjät pistävät palamaan vielä reippaasti enemmän.

Ota mukaan kuumaa juotavaa ja hyvää seuraa, ja ennen kuin huomaatkaan, alkaa olemuksesi olla solakampi. Sääkään ei ole este, sillä Etelä-Suomestakin löytyy lumetettuja latuja.

Luistelu

Luistelu on yllättävän raskasta touhua! Perusluistelu polttaa noin 408 kaloria tunnissa, leppoisakin luistelu 306 kaloria. Pikaluistelussa palaa noin 544 kaloria, kilpaa luistellessa jo yli 900 kaloria.

Tekojääkenttiä löytyy lähes joka lähiöstä. Luistelu on hauskaa puuhaa myös lasten kanssa. Mikäli saman ringin kiertäminen kyllästyttää, kokeile retkiluistelua luonnonjäillä.

Laskettelu ja lumilautailu

Rauhalliseen tahtiin lasketteleminen kuluttaa kaloreita noin 272 tunnissa. Reippaalla tahdilla palaa jo 340 kaloria tunnissa, tosissaan laskevat polttavat peräti 476 kaloria tunnissa. Laskettelulomalla voi siis huoletta nauttia minttukaakaota after skissä!

Lumityöt

Kinosten lapiointi käsipelillä on hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Touhussa saa kyytiä noin 287 kaloria tunnissa. Innokas kuntoilija saa lisäksi hyvän mielen huolella tehdystä työstä.

Pulkkailu

Pulkkamäkeä ylös ravatessa ja alas laskiessa tulee kuin huomaamatta treenattua koko keho! Hauska ulkoilupäivä kuluttaa peräti 407 kaloria, kunhan et jää sivustakatselijaksi vaan lähdet reippaasti mukaan lasten leikkeihin.

Kalorimäärät Calorielab.com, Fitday.com

Haluatko laihtua pysyvästi? Kokeile nyt Keventäjiä maksutta!

Lue myös:

    Uusimmat