Yllätysvoittoon venyneen Manchester Unitedin tuntematon sankari keräsi ansaittua ylistystä: "Hän oli uskomaton tänään"

Manchester United nappasi Mestarien liigan avausottelussaan arvokkaan 2–1-vierasvoiton Pariisin Parc des Princesiltä, tähtipelaajia vilisevän PSG:n kustannuksella.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Pelinsä kanssa alkukaudella tuskailleen Unitedin voittoon uskoi vain harva, mutta kypsän esityksen jälkeen kolmea pistettä saattoi pitää täysin ansaittuina tuliaisina ennakolta lohkovaiheen vaikeimmasta ottelusta.

Ole Gunnar Solskjärin miehistö voitti PSG:n vieraissa myös viime vuonna, mutta silloin mukana oli aimo annos hyvää tuuria ja pariisilaisten saamattomuutta.

– Tämä on erilainen tunne siitä kuin me viimeksi voitimme täällä, tämä on vasta lohkovaiheen alkusoittoa, mutta olemme voittaneet fantastisen joukkueen, Solskjär tunnelmoi.

– Viimeksi pelasimme pudotuspelejä ja se oli euforista, tämä oli steriiliä ilman kannattajia mutta silti mahtavaa, ja me ansaitsimme voittaa.

Vaikka Solskjärin miehistön alkukauden esitystä on parjattu varmasti ansaitustikin, joukkue venyi PSG-ottelussa uuteen seuraennätykseensä. United on hiljaa voittanut kymmenen perättäistä vierasotteluaan ensimmäistä kertaa historiansa aikana.

Paris Saint-Germainia vastaan voittomaalin iski Marcus Rashford vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Tunne on tietenkin mahtava. Tärkeämpää oli vielä se, että me voitimme ottelun. Meillä on nyt hyvät asemat lohkossamme, mutta tämä oli toki vasta ensimmäinen ottelu. Keskittymistasomme tänään olivat jotain sellaista, jota meidän pitää ottaa mukaamme seuraavaan otteluun, Rashford tuumi.

Rashfordin ohella Unitedin sankariksi kohosi tuntemattomampi nimi, loukkaantunutta kapteenia Harry Maguirea keskuspuolustuksessa tuurannut 22-vuotias Axel Tuanzebe. Kymmeneen kuukauden tauon jälkeen Unitedin ykkösmiehistössä ensimmäistä kertaa pelannut toppari piti PSG:n hyökkäyksen tähdet Neymarin ja Kylian Mbappén mainiosti kurissa.

– Hän oli uskomaton tänään. Hän pelasi kahta maailman parhaimpien hyökkääjien joukkoon kuuluvaa pelaajaa Neymaria ja Mbappéa vastaan ja pärjäsi erittäin hyvin. Olen todella iloinen hänen puolestaan, maalivahti David de Gea ylisti.

– Hänellä on ollut vaikeita aikoja loukkaantumisten vuoksi, mutta tänään hän osoitti, että hän pystyy pelaamaan isoissa otteluissa.

Kongossa syntynyt Tuanzebe on edustanut nuorisomaajoukkuetasolla Englantia. Toissa kaudella hän pelasi lainalla Aston Villassa, mutta muuten minuutit ovat jääneet puolustajalla vähäisiksi. Manchester Unitedin akatemiaan hän liittyi jo kahdeksanvuotiaana.

Lue myös:

    Uusimmat