Yllättävät suolaniksit: tappaa rikkaruohot ja karkottaa muurahaiset

Suola saattaa olla suosikkimausteesi, mutta tiesitkö, että se on myös oiva apu siivouksessa ja puutarhassa?

Käytä suolaa, kun edessäsi on siivousurakka tai puutarhatöitä.

Karkottaa muurahaiset

Sirottele suolaa ovenpieliin ja muurahaisten kulkureiteille, jos hyönteiset pyrkivät valtaamaan kotisi. Pääset pian epätoivotuista vieraista eroon.

Tappaa rikkaruohot

Rehottavat rikkaruohot on helppo tappaa vaikkapa kaakeleiden välistä sirottelemalla ensin suolaa ja kaatamalla sen jälkeen kuumaa vettä niiden päälle. Ole valppaana osumatarkkuuden kanssa – ethän halua tuhota myös huolella kasvattamiasi kasveja.

Puhdistaa uunin

Jos kokkauksestasi läikkyy uuniin nesteitä, kaada sotkun päälle suolaa. Odota kuitenkin, että uuni on viilentynyt aavistuksen. Näin vältyt tuoksuilta ja savulta. Suola myös kovettaa tahran, jolloin se on helppo irrottaa uunista.

Irrottaa tahrat kahvikannusta

Onko kahvinkeittimesi kannu täynnä tahroja, jotka eivät lähde pesussakaan? Kaada kannuun 1/4 kahvikupillinen suolaa ja 10–12 jääpalaa, sekoita ja anna vaikuttaa noin puolen tunnin ajan. Täytä pannu kylmällä vedellä ja huuhtele lopuksi.

Myös kahvikupin tahrat saat kätevästi pois suolan avulla: ripottele suolaa sitruunankuoreen ja hankaa tahrat pois sen avulla.

Helpottaa ampiaisenpiston aiheuttamaa kipua

Jos ampiainen sattuu pistämään, kastele pistokohta ja kaada sen päälle suolaa. Suola turruttaa kipua yhdessä kylmän veden kanssa.

Irrottaa punaviinitahrat

Jos viiniä kaatuu matolle tai kankaalle, sirottele tahran päälle runsaasti suolaa. Suola imee viiniä itseensä, joten anna sen vaikuttaa hetki. Harjaa suola pois ja levitä tahran päälle glyseriiniä, jonka annat vaikuttaa seuraavaan päivään. Imuroi tai pese matto – punaviini on tipotiessään!

Lue myös:

    Uusimmat