Yllättävää tietoa hiilihydraateista – älä syö näin!

Tuoreen tutkimuksen mukaan tietynlaisella hiilihydraattien syömisen rajoittamisella on omat etunsa terveydelle.

Jerusalemin heprealaisen yliopiston tutkimuksen mukaan hiilihydraattien syömistä kannattaisi rajoittaa aamiaisella ja lounaalla ja keskittää sen sijaan niiden saanti illalliselle. Tästä on tutkijoiden mukaan hyötyä erityisesti ihmisille, jotka ovat riskissä sairastua ylipainon aiheuttamaan diabetekseen tai sydänsairauksiin. Hiilihydraatteja ei siis kannata syödä vähän kerrallaan pitkin päivää.

Rasvaprosentti pieneni, terveys parani

Puolen vuoden mittaiseen Jerusalemin yliopiston järjestämään ruokavaliokokeeseen osallistui yli 60 poliisia. Osan tehtävänä oli nauttia hiilihydraatteja päivittäin ainoastaan ilta-aterian yhteydessä ja toisten pitkin päivää. Tutkimuksen aikana havaittiin hormonitoiminnan muuttuneen laihdutuksen kannalta erinomaiseksi hiilihydraatteja ainoastaan iltaisin syövillä koehenkilöillä. Ruokavaliomuutos johti myös nälän tunteen vähenemiseen, laihtumiseen, rasvaprosentin pienenemiseen, verensokerin tasaantumiseen ja tulehdusarvojen pienenemiseen.

– Idea tutkimukseemme syntyi, kun tarkastelimme Ramadanin aikana muslimeilla tehtyjä tutkimuksia. Ramadanin aikana muslimit paastoavat päiväsaikaan ja syövät vasta illalla hiilihydraattipitoisen aterian ja tämän on tutkimuksissa osoitettu muuttavan muun muassa kylläisyyshormoni leptiinin toiminta, totesi yliopiston biokemian ja ravintotieteen emeritusprofessori Zecharia Madar

Madarin mukaan tutkimustulokset voivat auttaa erityisesti sellaisia ihmisiä, joilla on vaikeuksia noudattaa tiukkoja dieettejä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja