Yllättävä proteiiniherkku: Superherkulliset lihasipsit voittavat perunalastut

Rasvaisten ja ravintoköyhien perunasipsien aika alkaa olla ohi. Jo jonkin aikaa tarjolla on ollut sipsejä esimerkiksi omenoista ja rukiista. Nyt sipsejä valmistetaan myös lihasta.

Sen sijaan, että kävelet kaupassa sipsejä notkuvien hyllyjen välissä, voit suunnata askeleesi leikkelehyllylle. Parhaat lihasipsit syntyvät savunmakuisesta paistista tai tulisesta meetvurstista.

Kuivattu liha on ollut suosittu välipala jo kautta aikojen. Välipalapatukat, keksit ja jopa makeiset syrjäyttivät ravintorikkaammat vaihtoehdot pitkäksi aikaa. Nyt terveellisemmät vaihtoehdot ovat jälleen palaamassa kuluttajien ruokapöytiin. Suomalainen kuluttaja on terveystietoisempi kuin koskaan aikaisemmin.

Proteiinipitoinen välipala hetkessä

Lihasipsit valmistuvat hetkessä. Ohuen ohuet leikkeleet pellille, pelti puoleksi tunniksi 120 asteiseen uuniin, malta jäähdyttää vartti. Proteiinipitoinen välipala on valmis. Lihasipseihin ei tarvitse lisätä suolaa.

Lihasipsit

1 pkt HK Ohuen ohut Porsaan kylmäsavupaisti
tai
1 pkt HK Ohuen ohut Härän kylmäsavupaisti
tai
1 pkt HK Juusto-jalapenomeetvursti

Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä viipaleet pellille vieriviereen. Kuivata viipaleita noin 120 asteisessa uunissa 30 minuuttia ja anna sipsien jäähtyä. Tarjoile esimerkiksi raikkaan dipin kanssa.

Reseptit: HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat