Oletko kyllästynyt näkkileipään sellaisenaan? Tässä on kuusi tapaa käyttää näkkileipää ruoanlaitossa!
Näkkileipä on monelle jo koulusta tuttu rapea tuttavuus, mutta se soveltuu myös moneen muuhun käyttöön kuin koululounaan kylkeen.
Aftonbladetin Godare-ruokasivusto vinkkaa artikkelissaan eri tapoja näkkileivän hyödyntämiseen.
Krutonkeina keitossa tai salaatissa
Murustele näkkileipä pienemmiksi paloiksi, ja paista kevyesti pannulla öljyssä tai voissa. Herkullinen, helppo ja rapea lisä ruokaan!
Korppujauhon korvikkeeksi
Näkkileipä soveltuu hyvin myös leivittämiseen korppujauhon sijasta. Murskaa näkkileipä pieneksi esimerkiksi morttelissa, ja käytä korppujauhojen tapaan.
Suolaisen juustokakun pohjaksi
Juustokakku suolaisella twistillä! Pohjalle näkkileipämurua, ja täytteeksi esimerkiksi skagenia, lohitahnaa tai Västerbotten-juustosta tehty täyte.
Näkkileipä korvaa myslin
Näkkileipä soveltuu myös jogurtin kaveriksi myslin korvikkeena. Jogurtti, näkkileipämuru, kaneli ja hunaja luovat herkullisen aamupala-annoksen.

