Yliopisto-opettaja menehtyi kesken etäluennon Argentiinassa – oli kamppaillut koronaoireiden kanssa jo viikkoja: "Surullinen muistutus siitä, että virus on todellinen"

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Katso listaus koronaviruksen tyypillisimmistä oireista.

Kymmenet oppilaat katsoivat opettajansa etäluentoa, kun tämä alkoi yllättäen kärsiä pahoista hengitysvaikeuksista ja lopulta menehtyi.

Argentiinalaisen yliopiston professori Paola De Simone, 46, oli pitämässä etäluentoa oppilailleen kotoaan, kun hän yhtäkkiä alkoi voida selkeästi huonosti ja kamppaili hengitysvaikeuksien kanssa. Oppilaat pyysivät opettajaansa kertomaan osoitteensa voidakseen kutsua tälle ambulanssin, mutta tämä ei reagoinut, kertoo opetukseen osallistunut Ana Breccia  Washington Postille. MDZ Onlinen tietojen mukaan opettaja olisi todennut, että 'en pysty'. Etäluentoa oli seurannut 40 oppilasta.

Paolan lääkärimies ei ollut paikalla tilanteessa, ja kun hän saapui kotiin, oli hänen vaimonsa jo menehtynyt, kertoo HuffPost. Washington Postin haastatteleman Anan mukaan oppilaat pysyttelivät linjoilla siihen asti, että aviomies saapui paikalle.

Argentiinan suurimman sanomalehden Clarinin mukaan Paola menehtyi keskiviikkona, vain vähän sen jälkeen, kun hänen kuntonsa oli romahtanut kesken etäluennon. Koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin sairastunut opettaja oli aiemmin kertonut Twitterissä, että hänen oireensa olivat kestäneet jo neljä viikkoa, eivätkä olleet osoittaneet laantumisen merkkejä.

Tunnollinen opettaja sairaanakin

Washington Postin mukaan Paolan entiset ja nykyiset oppilaat sekä ystävät eivät yllättyneet siitä, että 15 vuotta yliopistolla opettanut tunnollinen opettaja jatkoi opettamista sairaanakin.

– Tämä ei ollut yllätys. Voin todella kuvitella Paolan päättäneen, että 'voin todellakin tehdä tämän, oppilaani tarvitsevat minua', toteaa Paolan pitkäaikainen ystävä, argentiinalainen toimittaja Silvina Sterin Pensel.

Silvina kuvailee ystävänsä kuolemaa "surulliseksi muistutukseksi siitä, että virus on todellinen".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Buenos Airesissa sijaitsevassa yliopistossa Paolan tunneilla vuonna 2017 käynyt Michelle Denise Bolo kertoo, että opettaja kykeni saamaan oppilaidensa täyden huomion.

– Hänen tuntinsa olivat aamuseitsemältä, se oli hyvin vaikeaa joskus, olimme uneliaita, mutta se oli hullua, koska kaikki kuuntelivat häntä. Tunnin lopussa kukaan ei halunnut lähteä, kaikki halusivat jatkaa keskustelua hänen selittämästään aiheesta, 21-vuotias Michelle kertoo.

Ystävien, oppilaiden ja aviomiehen lisäksi opettajaa jää kaipaamaan hänen tyttärensä.

Johns Hopkinsin yliopiston mukaan Argentiinassa on ollut liki 480 000 koronatartuntaa ja yli 9800 koronaan liittyvää kuolemaa.

Lue uusimmat artikkelit aiheesta koronavirus.Lue myös:

    Uusimmat