Mainos

Ylihuomenna se alkaa — järisyttävin Facebook-muutos

Syyskuun 29. päivä Facebookin käyttäjät tulevat todennäköisesti järkyttymään palvelun avatessaan.

Tuolloin palvelussa nimittäin julkaistaan Facebookin uusi Timeline eli aikajana-ominaisuus, myötä koko Facebook-profiilisivu muuttaa ilmettään totaalisesti.

Ominaisuuden myötä käyttäjän FB-profiilissa ei näy enää ainoastaan viimeisimmät tilapäivitykset, vaan valikoidusti käyttäjän koko historia – tai jopa koko elämä. Sivulle tulee yhden kolumnin sijaan kaksi erillistä osiota, johon tulee kuvia, tekstiä. videoita tai esimerkiksi karttoja käyttäjän suosikkikohteista.

Käyttäjälle muutos tulee olemaan perinpohjainen ja saattaa aiheuttaa melkoisen tyrmistyksen

Nettisaitti Mashablen perustaja ja toimitusjohtaja Pete Cashmore kuvaa omaa ensikosketustaan aikajanaan shokiksi.

–Vaihdoin profiiliani viime viikolla ja järkytyin todella. Halusin heti muuttaa sen takaisin vanhaan muotoon. Olen yleensä innoissani uusien asioiden kokeilusta, mutta tämä muutos oli radikaali jopa minulle. Mutta koska en löytänyt tapaa vaihtaa profiiliani takaisin, olin pakotettu elämään sen kanssa pari päivää, Cashmore toteaa CNN:n artikkelissa.

–Tulette järkyttymään niin kuin minä, kun tämä muutos tapahtuu. Yhtäkkiä koko elämänne on silmienne edessä, kohokohdat Facebookin valitsemina. Ihmettelette, miksi tilapäivityksen laatikko on niin pieni ja sitä minne katosivat viimeisimmät päivityksenne.

Alkujärkytyksen jälkeen Cashmore kehuu kuitenkin aikajanan olevan paras muutos, jonka Facebook on koskaan tehnyt.

–Lisäätte uuden ison kansikuvan ja tuhlaatte muutaman tunnin tuunaten aikajanaanne. Valitsette sinne onnellisimmat muistonne, piilotatte merkityksettömät ja vietätte muutaman hetken niiden muistojen parissa, jotka ovat katkeransuloisia. Ja tajuatte minun tapaani, että Facebook tuntee teidät paremmin kuin tunnette itsenne.

Timeline-ominaisuuden voi halutessaan ottaa käyttöön jo nyt seuraamalla näitä ohjeita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.