Mainos

Kuhina Facebook-uudistuksista käy kiivaana: "Heittäkää tietokoneenne mereen!"

Yhteisöpalvelu Facebookin muutokset ovat aiheuttaneet melkoisen kuohunnan käyttäjien keskuudessa.

Etenkin huomenna käyttöön otettava aikajana ja sen myötä täydellisesti uudistuva profiilisivu hermostuttaa monia käyttäjiä jo etukäteen.

Esimerkiksi MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla lukijat myöntävät suoraan, että uudistukset ahdistavat.

–Kieltämättä pelottaa. Jotenkin on maku mennyt koko touhusta, keskustelussa todetaan.

–Pitää keksiä keinot millä tiukentaa yksityisyyttä paremmin. Jos siis sellaisia keinoja on edes mahdollista käyttää. Paras keino saattaa olla poistaa tili kokonaan, toinen keskustelija puolestaan arvioi.

Uudistuksista aina närää

Facebookissa uudistuksia on harvoin otettu vastaan riemusta kiljuen, mutta tällä kertaa ärtymys tuntuu tavallista ärhäkämmältä. Moni onkin uhannut jättää Facebookin, tai jo tehnyt niin.

Esimerkiksi Mashablen nettisivuilla moni toteaa, ettei Facebookin hylkääminen ole jäänyt pelkäksi uhkailuksi.

– En aio lopettaa (Facebookin käyttöä), olen jo lopettanut, eilen. Ja ei, en aio katsella takaisin. Google+ tarjoaa kaiken mitä kaipaan sosiaaliselta nettipalvelulta.

Liikenne kilpailija Google+:n suuntaan onkin käynyt vilkkaana. Palvelu avasi ovensa kaikille halukkaille viime viikon keskiviikkona, jonka jälkeen sen kävijämäärä on noussut 1269 prosenttia.

"Tämä on lähestulkoon vakoilua"

Huomisen profiilimuutoksen lisäksi tunteita on kuohuttanut Facebookin "kitkattomaksi jakamiseksi" kutsuttava ominaisuus, jonka moni on kokenut rikkovan yksityisyyden suojaa toden teolla.

– Nähtyäni nämä "kauniit" muutokset, en ole vakuuttunut. ---Voimme toki vain hyväksyä ne, jatkaa eteenpäin ja teeskennellä, että kaikki on hyvin. Mutta tosiasiassa kaikki on kaukana hyvästä. Tämä on lähestulkoon vakoilua ja minua ei kukaan vakoile. Näkemiin, Facebook!

Osa totesi, että jatkaa Facebookin käyttöä, mutta muuttaa käyttäytymistään uudistusten takia.

–En lopeta Facebookin käyttöä, mutta olen vähentänyt siellä viettämääni aikaa 98 prosentilla. Kirjaudun sisään ja kun olen valmis, kirjaudun ulos ja poistan kaikki evästeet, Mashablen keskustelussa todetaan.

"Lopettakaa jo ruikutus"

Moni on kuitenkin sitä mieltä, että paniikki ja kohu muutosten ympärillä on vain turhaa porinaa.

– Varmaan tavallista useampi tulee lähtemään, mutta suurin osa jää. Lähtijät rynnivät Google+:an kuvitellessaan, että asiat ovat paremmin siellä. Sitten yhä useampi niistä ihmisistä, joita vihasit Facebookissa tulee Google+:an, jolloin siitä tulee yhtä ärsyttävä ja sietämätön Farmville-päivityksineen kuin Facebook on, Mashablen keskustelussa arvioidaan.

– Lopettakaa tai älkää lopettako Facebookin käyttöä, mutta lopettakaa jo ruikutus. Maailma muuttuu, tykkäsitte tai ette.

Myös osa MTV3:n Facebook-sivujen keskustelijoista on sitä mieltä, että kohkaus muutosten ympärillä on mennyt ihan liialliseksi. Muutama äityikin irvailemaan muutosten aiheuttamaa paniikkia.

– Tilatkaa ny äkkii suajavarusteet itellenne ja heittäkää tietsikkanne mereen ja äkkiä!!!

– Tässä mitään muuta ku kypärä päähän, kaikki sammuksiin ja eiku kellariin!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.