Yli viiden metrin ennätysparannus! Tuntematon suomalaisyllättäjä kiskaisi keihään pitkiin lukemiin

Kälviän Tarmon Jarmo Marttila paransi keihäsennätystään yli viisi metriä ja kiskaisi Kankaanpää Gamesissa komeasti 82,04.

Suurelle urheilua seuraavalle suomalaisyleisölle tuiki tuntemattoman Marttilan, 28, aiempi ennätys oli 76,82 vuodelta 2019, mutta siihen tuli Kankaanpäässä roimasti mittaa lisää. Marttila ylitti entisen ennätyksensä peräti neljällä kilpailuheitollaan: 76,96, 79,95, 82,04 ja 80,25. 

– Nyt oli hyvät olosuhteet, vauhti toimi ja sain heitossa ensimmäisen kerran tänä kesänä käden hyvään asentoon, kilpailun voittanut Marttila kertaili Urheiluliiton tiedotteessa.

Marttila oli heittänyt kesän kahdessa aiemmassa kilpailussaan Vantaalla ja Seinäjoella 75,79 ja 75,18. Marttila tiesi kuitenkin harjoitusten perusteella odottaa pitkää heittoa, vaikka häntä on kiusannut heittokäden kyynärpään nivelsidevamma.

– Siellä on pieni repeämä, mutta kädellä pystyy heittämään. Pistää vain tarpeeksi teippiä, Marttila sanoi.

Marttila nousi kauden kotimaan tilastossa toiseksi. Piikkipaikkaa pitää Kuortaneen Kunnon Toni Kuusela tuloksella 82,63.

– Kun nyt pääsin näihin lukemiin, yritän heittää yli 85 metriä vielä ennen heinäkuun alkua, Marttila viittasi Tokion olympiakisarajaan.

Myös Kankaanpään seudun Leiskun Teemu Narvi paransi ennätystään. Hän oli keihäskilpailussa toinen tuloksella 79,77, kun miehen aiempi ennätys oli 77,56. Toni Keränen sijoittui kolmanneksi kauden parhaallaan 76,79.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja