Yli 30 altistui koronavirukselle forssalaisopistossa, tunteja peruttu ja luokkatila suljettu – "Tässä oli hyvää tuuria"

Suomessa on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa 1:00
Maanantaina tuli ilmi seitsemän uutta koronavirustapausta Suomessa, katso tästä missä!

Wahren-opiston rehtori Simo Veistola sanoo opiston pystyneen rajaamaan tarkasti alueet, joilla koronaviruksen saanut opettaja on liikkunut. Koronaviruksen saaneen opettajan oireet alkoivat torstaina.

Tuhannen oppilaan opistosta 31 henkilöä altistui koronaviruksen saaneen opettajan kautta virukselle. Opettaja oli ollut matkalla Pohjois-Italiassa. Wahren-opiston rehtori Simo Veistola kertoo opiston pystyneen rajaamaan altistuneet nopeasti.

– Opettajan oireet alkoivat torstaina. Perjantaina hänellä ei enää ollut opetusta. Ilmoitimme altistuneille ja nyt sekä opettaja että altistuneet ovat karanteenissa terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Opettaja oli liikkunut vain rajatulla alueella opistossa.

– Hän ei esimerkiksi käynyt ruokalassa. Olemme sulkeneet luokkahuoneen, jossa hän opetti ja se siivotaan tänään THL:n ohjeiden mukaisesti, Viertola sanoo.

Kyseisen opettajan tunnit on peruttu kahdelta viikolta. Muuten opiston toiminta jatkuu tällä viikolla normaalisti. Opiston opiskelijoille ja tiloissa toimiville vuokralaisille on tiedotettu asiasta tänä aamuna.

– Tässä oli hyvää tuuria, kun altistuneita oli noin vähän ja vain yhdessä luokassa, Viertola toteaa.

31 opiskelijan lisäksi viruksella altistui opettajan kautta lähikontakteina ainoastaan hänen puolisonsa sekä kotona vieraillut huoltomies, jotka molemmat on määrätty 14 vuorokauden kotikaranteeniin. Puolisolla on myös ollut hengitystieinfektion oireita, mutta hänet on testattu negatiiviseksi koronavirukselle viime viikolla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on tänään tiedottanut seitsemästä uudesta koronatartunnasta Suomessa. Kaikkiaan Suomessa on nyt todettu 30 tautitapausta.

Lue myös:

    Uusimmat