7 uutta koronatapausta Suomessa – Forssassa sairastui opettaja: altistuneena yli 30 opiskelijaa

1:00
MTV Uutiset Live: Suomessa todettu tänään seitsemän uutta koronatapausta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on tänään tiedottanut seitsemästä uudesta koronatartunnasta Suomessa. Kaikkiaan Suomessa on nyt todettu 30 tautitapausta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu kolme uutta tartuntaa.

Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on jokaisessa todettu yksi tapaus.

Pirkanmaan tapauksessa tartunnan saanut henkilö on ollut matkalla Pohjois-Italiassa, sairaanhoitopiirin tiedotteessa kerrotaan.

– Tartunnan saanut on hyvävointinen ja kotona eristyksessä. Kaikki altistuneet on kartoitettu.

Pirkanmaalla on tähän aamuun mennessä todettu kaikkiaan viisi koronavirustartuntaa.

Sairaanhoitopiiri korostaa tiedotteessa, että hengitystieinfektio-oireisen ei pidä mennä kouluun tai töihin. Työpaikoilla toivotaan noudatettavan hengitystieinfektioissa omaan ilmoitukseen perustuvia sairauspoissaolokäytäntöjä.

Sairaanhoitopiiri kertoo, että ilman altistusta yksittäisen henkilön riski sairastua koronavirukseen on Pirkanmaalla edelleen pieni.

Kanta-Hämeessa toinen tapaus

Pohjois-Italiassa matkailleelta työikäiseltä henkilöltä on todettu koronavirustartunta sunnuntaina 8. maaliskuuta Kanta-Hämeessä.

Kanta-Hämeen keskussairaalan tiedotteen mukaan henkilön oireet alkoivat torstaina 5. maaliskuuta, jolloin henkilö oli myös opetustyössä Forssan seudulla toimivassa Wahren-opistossa.

– Hän opetti kyseisenä päivänä kansalaisopiston kursseilla Forssassa kolmea ryhmää, jotka on laskettu altistuneiksi lähikontakteiksi. Yhteensä altistuneita opiskelijoita on 31 henkilöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja