Mainos

Yli 100 000 seuraajaa ei voi olla väärässä: Blokess-ryhmän Matin, Jussin ja Martinin sketsivideoilla hurja suosio Instagramissa

Suomalaisnuorukaisten sketsivideot niittävät hurjaa suosiota Instagramissa.

Blokess-kolmikon eli Matin, Jussin ja Martinin yksittäinen videosketsi kerää parhaimmillaan yli 100 000 näyttökertaa leviten nopeasti sosiaalisessa mediassa.

Miten tällaisia seuraajamääriä voi lähteä tavoittelemaan? Blokessin Martin Kalliola kiteyttää ryhmän menestyksen salaisuudeksi tunnistettavan tyylin sekä hyvän fiiliksen.

– Hyvä fiilis lähtee ryhmän positiivisesta meiningistä tekemisen suhteen. Tiedämme, millaisen lopputuloksen haluamme, mutta tekeminen tuotetaan rennolla otteella ja osittain improvisoiden. Tunnistettava huumori puree seuraajiin ja koukuttaa jäämään kanavalle, Martin kertoo.

Blokess inspiroituu ajankohtaisista aiheista ja internet-meemeistä. Parhaimmat ideat kumpuavat myös porukan omasta elämästä ja lähipiiristä. Tärkeintä on, että sisältö on samaistuttavaa.

Jos video ei näy, katso se täältä.

– Autenttinen materiaali on kaiken ydin, sillä vanhat kikat ja käytetyt vitsit eivät pure yleisöön. Uusia ideoita kertyy jatkuvasti arkipäiväisissä tilanteissa ja etenkin erilaisten ilmiöt yhteiskunnassa sekä internetissä inspiroivat suunnittelemaan sisältöjä.

Seuraajat janoavat jatkuvasti lisää, minkä johdosta Kalliola nostaakin julkaisujen säännönmukaisuuden yhdeksi tärkeimmistä seuraajakunnan kasvattamiseen vaikuttavista tekijöistä.

– Toisaalta myös uudistumiskyky on tärkeää, sillä sisällöt eivät saa jäädä junnaamaan paikoilleen. Instagram-seuraajia ei voi ostaa, minkä johdosta seuraajia kerrytetään ensisijaisesti sisältö edellä.

Kaupalliset yhteistyöt ovat tulleet vahvasti osaksi myös sosiaalisen median vaikuttajamarkkinointia. Blokess suhtautuu yhteistyökuvioihin positiivisesti, mutta hyvän fiiliksen tulee säilyä tekemisessä tällöinkin. Kalliolan mukaan tekemisessä säilyy motivaatio, kun sisällöt pysyvät omannäköisinä ja jatkavat ryhmälle tuttua tunnistettavuuden linjaa.

Seuraavan kerran Kalliola esiintyy huhtikuun lopulla Kaapelitehtaalla järjestettävässä Foom Fest -tapahtumassa, jossa pureudutaan somen ja videon maailmaan tekijöiden ja tubettajien johdolla. Kalliola odottaa tapahtumaa innolla, sillä pääsee silloin myös tapaamaan yhden idoleistaan, maailmanluokan tubettajan Casey Neistatin. Newyorkilaisen Neistatin YouTube-kanavalla on lähes seitsemän miljoonaa seuraajaa.

– Casey on videoalan supertähti, ja on todella innostavaa, että hän tulee puhumaan suomalaiselle yleisölle. Puheenvuoro tarjoaa varmasti myös uutta puhtia ja näkemystä meidän omaankin tekemiseen.

Lähde: Anne Seppälä / Töttöröö Network

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.