Yli 10 kiloa olutdieetillä laihtunut: Näin se toimii!

Miksi ryhtyä tiukalle dieetille, kun kiloja voi pudottaa myös oluesta nauttien?

Saksalainen Jens Bujar painoi 98 kiloa, kun hänen tyttöystävänsä alkoi huomautella vatsaan kertyneestä pelastusrenkaasta. Olisi karistettava muutama kilo, mutta Jens ei halunnut luopua huurteisesta. Niinpä hän perehtyi asiaan ja laati itselleen laihdutusohjelman – olutdieetin! Viisi kuukautta myöhemmin Jens painoi yli 10 kiloa vähemmän, eikä hän ollut joutunut kertaakaan kieltäytymään tuopposesta.

– Oluessa ei ole rasvaa, mahtavaa! Siksi on myos aivan absurdia kuvitella, etta olut yksin lihottaisi. Jos aikuinen ihminen haluaisi saada päivittäin tarvitsemansa noin 1 500 kaloria pelkasta oluesta, hänen pitäisi juoda noin neljä litraa, Bujar toteaa kirjassaan Olutdieetti – eli kuinka sain kiloni kuriin ohrapirtelöllä

Täyskielto ei toimi kaikilla

Olutdieetin toimivuus piilee Bujarin mukaan sen valinnanvapaudessa. Koska olutta ei kielletä kokonaan, ei siihen iske myöskään tarpeeton himo.

– Ehkä kymmenen kilon pudottamiseen olisi mennyt vain kolme kuukautta, jos en olisi juonut yhtään alkoholia. En kuitenkaan usko, että olisin jaksanut pysyä tiukkana kolmen kuukauden ajan, sillä kolme kuukautta ilman olutta olisi minulle ikuisuus. Koska nyt piti luopua oluesta vain osaksi, nämä viisi kuukautta olutdieettiä eivät ole tuntuneet erityisen pitkältä ajalta. Ja juuri sen takia, että olen voinut myös juoda, minun on ollut helpompi olla välillä vapaaehtoisesti ottamatta.

Muihin alkoholijuomiin verrattuna olut on kevyttä nautittavaa. Kohtuus on kuitenkin hyvä pitää aina mielessä, eikä laihtuminen onnistu siis pelkästään olutta kittaamalla.

Alkoholijuomien kaloripitoisuus / 100 grammaa

Olut/pils: 42 kilokaloria
Punaviini (kevyt): 65 kilokaloria
Valkoviini (kuiva): 69 kilokaloria
Gin tonic: 73 kilokaloria
Kuohuviini (kuiva): 76 kilokaloria
Punaviini (taytelainen): 78 kilokaloria
Campari appelsiinimehulla: 83 kilokaloria
Caipirinha: 144 kilokaloria
Mai tai: 179 kilokaloria
Snapsi vakevaa (38-prosenttista): 213 kilokaloria

Lisätietoja kirjasta Jens Bujar: Olutdieetti – eli kuinka sain kiloni kuriin ohrapirtelöllä Atenakustannuksen sivuilla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja