Ylen puoluekannatusmittauksen kärjessä jatkaa kokoomus – perussuomalaisten suosio romahti

Oppositiossa istuva kokoomus jatkaa edelleen Ylen kannatusmittauksen suosituimpana puolueena 21,2 prosentin kannatuksella. Toisena jatkaa pääministeripuolue SDP 19,0 prosentin kannatuksella. Molempien puolueiden suosio nousi aavistuksen edelliseen mittaukseen verrattuna.

Kolmatta sijaa pitää yhä perussuomalaiset, mutta oppositiopuolueen kannatus on romahtanut Ylen edellisestä kannatusmittauksesta. Perussuomalaisia kannatti 15,0 prosenttia vastaajista, mikä tarkoittaa 3,3 prosenttiyksikön laskua.

Kolmen suosituimman puolueen jälkeen samoilla sijoilla jatkavat hallituspuolueet keskusta, vihreät ja vasemmistoliitto. Keskustaa kannattaa 12,7 prosenttia, vihreitä 9,7 prosenttia ja vasemmistoliittoa 9,0 prosenttia vastaajista. Keskustan ja vihreiden kannatuksessa ei ole suurta muutosta edelliseen kyselyyn verrattuna, mutta vasemmistoliiton kannatuksessa on 1,0 prosenttiyksikön nousu.

Viidennen hallituspuoleen RKP:n kannatus on 4,7 prosenttia, opposition kristillisdemokraattien 3,4 ja nyt-liikkeen 2,1 prosenttia.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi noin 2 700 ihmistä, joista kantansa ilmoitti liki 2 000. Kyselyn virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja