Yleisurheiluasiantuntija hehkuttaa Annimari Kortteen SE-juoksua – muistuttaa tasaisuuden merkityksestä: "Tulokset eivät voi nousta loputtomiin"

C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen pitää Annimari Kortteen uutta SE-tulosta kovana suorituksena. Hän muistuttaa kuitenkin, että Dohan MM-kisoissa Kortteen ja muiden suomalaisten pika-aitureiden on kyettävä tasaisesti hyviin juoksuihin päästäkseen finaaliin. 

Järvinen katsoi pari kertaa uusintanakin Kortteen Joensuun GP-kisassa juokseman ennätysjuoksuun, jossa kellot pysähtyivät aikaan 12,72. Hänen mielestään juoksu hipoi Kortteen tämänhetkistä maksimia. 

Järvinen ei huolestuisi, vaikka uusi SE-aika jäisi Kortteen kauden parhaaksi. 

– Nyt kysymys on siitä, että vakiotasoksi pitää tulla kuitenkin ajat 12,80 molemmin puolin, Järvinen sanoi.

Järvinen muistuttaa, että juuri ja juuri alle 13 sekunnin aika ei tule riittämään finaaliin Dohassa. Kaksissa viime MM-kisoissa naisten 100 metrin aitojen finaaliin on vaadittu 12,83 sekunnin aika. Vuonna 2013 pika-aitojen finaaliin piti juosta 12,78.

Jos Korte pystyy uusimaan Joensuun juoksunsa, hänellä on hyvä mahdollisuus Dohan MM-finaaliin. 

– Aika näyttää, että onko Kortteesta siihen. Hän on tällä kaudella juossut aika monta juoksua hänestä riippumattomissa ailahtelevissa olosuhteissa, jotka ovat vaikuttaneet aikoihin. 

Järvisen mielestä Reetta Hurskeelta vaaditaan nyt samaa kuin Kortteelta – tasaisen kovaa tasoa. Nooralotta Neziri paranteli vammaansa, eikä juossut Joensuussa .

– Neziri on nyt kolmas lenkki, mutta Dohaan on niin paljon aikaa, ettei hänen nousemisensa samalle tasolle ole mahdottomuus. 

– Kaikilla kolmella on mahdollisuus finaaliin, mutta on aika todennäköistä, että yksi heistä epäonnistuu. Yksi onnistuu ja yhden suoritus on ihan jees. En halua maalata piruja seinälle, vaan perustan näkemykseni realismiin, tilastotietoon ja todenäköisyyksiin.  

Naisten pika-aidat on Kalevan kisojen yksi seuratuimpia lajeja. Järvinen odottaa kovaa kilpailua, mutta muistuttaa siinäkin yhteydessä lajin herkkyydestä. 

– Ei sekään ole poissuljettua, että joku Dohan kolmikosta jää sivuun Kalevan kisojen finaalista. 

– Vaikka urheilija on nousukunnossa, eivät tulokset voi nousta loputtomiin. Jossain vaiheessa tulee stoppi, ja kokonaistaso on taas saatava uudella harjoittelulla paremmaksi.  

Lue myös:

    Uusimmat