Annimari Korte ajatteli SE:tä ensimmäisen kerran viime viikolla –  "10 vuotta sitten sanottiin, etten tule ikinä enää juoksemaan"

6:43
Videolla Annimari Korteen Suomen ennätysjuoksu.

Naisten pika-aidoissa toteutui Joensuun gp-kilpailuissa se, mitä on odotettu tapahtuvaksi suotuisissa oloissa koska tahansa. Nooralotta Nezirin nimissä ollut Suomen ennätys 12,81 jäi historiaan, ja sen alle pyyhkäisi kerralla kaksi naista. Annimari Korte otti nimiinsä SE:n ajalla 12,72, ja Reetta Hurske juoksi 12,78. Molemmat alittivat myös olympiarajan 12,84, joka oli Kortteen tavoite Joensuun kilpailuun.

– En ollut SE:tä ajatellut ennen kuin viime viikolla. Silloin vasta näin sen realistisena. Olin ajatellut 12,77, mutta olikin vähän parempi mitä odotin. Ihan mahtavaa, kun 10 vuotta sitten sanottiin, etten tule ikinä enää juoksemaan. Ihan uskomatonta on juosta Suomen ennätys, Korte sanoi leveästi hymyillen.

Hänen aiempi ennätyksensä oli 12,86. Urheilijan omia odotuksia nosti myös alkuerissä "verryttelyjuoksulla" tullut aika 12,87. Hän tiesi, että ilman mitään mokia ajasta lohkeaisi vielä siivu pois. Huippu-urheilijan luonteeseen kuuluu jatkuva parannettavien asioiden hakeminen, niitä myös Korte löysi onnenhuumassaankin.

– Lähdössä oli ongelmia telineiden kanssa. Pomppasin suoraan pystyyn, joten lähtö ei ollut ihan niin hyvä kuin se voisi olla. Tokasta aidasta eteenpäin ei ole mitään valittamista. Kerrankin, ensimmäistä kertaa Joensuussa kilpaillut Korte naurahti.

Ajallaan Korte nousi Euroopan tämän kauden tilastossa toiseksi Valko-Venäjän Evira Hermanin jälkeen.

Jos lohkaisi Korte ennätyksestään tuntuvasti, saman teki myös Hurske. Hänen edellinen ennätyksensä oli 12,96, joka syntyi alkueräjuoksussa.

– Alkuerästä sain varmuutta siihen, että olen kovassa kunnossa. Odotin hyvää aikaa, mutta tämä oli aika suuri yllätys. Rennolla tekemisellä näköjään tulee aika hyvin, Hurske sanoi iloisena.

Hurske on tiedetty sähäkäksi lähtijäksi. Hänen toiveensa Joensuussa olikin saada juoksun loppu kulkemaan alkukauden malliin.

– Nyt se ehkä oli sellainen energinen, Lapinlahdella oli ehkä kuitenkin vähän väsynyttä. Siellä juoksu oli vähän taistelua, nyt pystyin rennosti kilpailemaan ja taistelemaan lopussakin. Vielä kun viimeisen aidan ja maalisuoran saa seuraavaan kisaan, järjestys on toivottavasti erilainen, Hurske sanoi.

Aiempi SE:n haltija Nooralotta Neziri juoksi alkuerissä 12,95, mutta jätti kantapäävaivan vuoksi varotoimena toisen juoksun väliin. Finaalin voitti Jamaikan Britany Anderson ajalla 12,71.

Aitajuoksun lisäksi odotettuihin lajeihin kuulunut miesten keihäs ei sen sijaan tarjonnut aivan toivottuja kaaria, vaikka sekä Antti Ruuskanen (80,79) että Lassi Etelätalo (80,72) ylittivätkin 80 metriä.

– Varovaista oli. Lapinlahdella meni vähän tekniikka sekaisin, Ruuskanen sanoi.

Keihäskisan voittoon kiskaisi maailmantilaston ykkösnimi, Viron Magnus Kirt tuloksella 87,35.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja