Annimari Korte täräytti Suomen ennätyksen palasiksi – Reetta Hurske alitti myös saman ajan

6:43
Videolla Annimari Korteen Suomen ennätysjuoksu.

Annimari Korte juoksi yleisurheilun Joensuun GP:n naisten pika-aidoissa uuden Suomen ennätyksen 12,72. Reetta Hurske alitti myös ennätyksen ajalla 12,78. Kilpailu juostiin 1,3 sekunnin myötätuulessa.

Vanha ennätys 12,81 oli Nooralotta Nezirin nimissä. Se oli juostu kolme vuotta sitten. Suomalaiset alittivat nyt ensimmäistä kertaa 12,80 rajan. Molempien ajat riittävät maailman tämän kauden 25 parhaan joukkoon. Euroopassa Kortteen aika menee kakkostilalle ja Hurskeen puolestaan jaetulle neljännelle tilalle. Neziri on tilastossa kahdeksantena ajalla 12,90.

Itse kilpailussa Korte oli toinen ja Hurske kolmas. Sen voitti jo alkuerissä ennätyksensä tehnyt Jamaikan Britany Anderson omalla ennätyksellään 12,71.

Hurske oli jo aiemmin juossut oman ennätyksensä alkuerässä. Ennätys parani loppukilpailussa peräti 0,18 sekuntia. Korte paransi ennätystään 0,14 sekunnilla.

Pika-aidoissa nähtiin myös dramatiikkaa, kun Nezirin kantapää kipeytyi eikä hän osallistunut loppukilpailuun. Hän oli juossut alkuerissä ajan 12,95. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja