Yle-työryhmän johtaja kiistää umpisolmun

Matias Marttinen (kok.) kertoo MTV Uutisille, ettei hänen johtamansa työryhmä ole umpisolmussa. 

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin tiistaina, että Ylen rahoitusta ja tehtäviä pohtiva parlamentaarinen Yle-työryhmä on ajautunut umpisolmuun. Työryhmän oli määrä saada mietintönsä valmiiksi jo toukokuun loppuun mennessä, mutta sille myönnettiin lisäaikaa kesäkuun loppuun asti. 

Työryhmä ei kuitenkaan ole kokoontunut tällä viikolla, vaikka valmista pitäisi olla jo sunnuntaina. Työryhmän johtajan Matias Marttisen mukaan neuvottelut kuitenkin jatkuvat. 

– Käyn keskusteluja kaikkien puolueiden kanssa ja tavoitteena on löytää yksimielisyys Ylen rahoituksesta ja lainsäädännöstä. Matkaa on vielä pikkuisen, mutta aika pitkällä ollaan, Marttinen toteaa MTV Uutisille Porin SuomiAreenassa. 

Tuleeko valmista sunnuntaihin mennessä? 

– No se on totta kai tavoitteeni, mutta niin pitkään tehdään töitä, että tulos saadaan aikaiseksi. 

Onko työryhmä ajautunut umpisolmuun? 

– Se ei ole umpisolmussa, vaan kuten sanoin, niin tässä haetaan nyt viimeistä ratkaisua liittyen näihin aukioleviin asioihin. 

– Rahoitus on se kaikista haastavin kysymys. Näkemyserot ovat hyvin suuria. 

Marttinen sanoo, että viimeisten viikkojen aikana kompromisseja on haettu eri puolueiden edustajien välillä. Helsingin Sanomien mukaan keskeinen ongelma on se, että työryhmän perussuomalaiset jäsenet eivät ole valmiita tekemään kompromisseja sen suhteen, paljonko Ylen budjetista pitäisi leikata.

Ovatko työryhmän perussuomalaiset jäsenet yhteistyökykyisiä?

– Minun näkemykseni on se, että kaikkien puolueiden edustajat ovat toimineet erittäin rakentavasti työryhmässä. He ovat tulleet toisiaan vastaan eri kysymysten osalta, joten tätä näkemystä en kyllä pysty allekirjoittamaan. 

Marttinen ei ota kantaa siihen, mikä on työryhmän tavoite tällä hetkellä leikkausten suhteen. Perussuomalaiset ilmoitti ennen eduskuntavaaleja leikkaustavoitteekseen neljänneksen eli runsaat 140 miljoonaa euroa Ylen budjetista.  

Lue myös:

    Uusimmat