Yle: Syrjäyttää suositun ravintolan – tänne avataan Suomen ensimmäinen Burger King?

Yle Uutisten saamien tietojen mukaan hampurilaisketju Burger Kingin ensimmäinen ravintola Suomessa saatetaan avata keskeiselle paikalle Helsingin keskustaan.

Yle Uutisten mukaan amerikkalaiset ravintolaketjut valtaavat Helsingin keskustan paraatipaikat. Pikaruokapiireissä odotettua, ensimmäistä Burger King -ravintolaa kaavaillaankin avattavaksi suositun ravintola Baker'sin tilalle. Burger King aikoo avata pääkaupunkiseudulla muutaman ravintolan ennen vuodenvaihdetta.

Ravintoloiden paikkoja ei vielä ole lyöty täysin lukkoon, mutta lippulaivaravintolaa kaavaillaan Restelin mukaan nykyisen Baker'sin tiloihin.

– Teemme kovasti töitä sen eteen, että saamme yksi tai kaksi yksikköä auki Helsingissä tämän vuoden aikana. Bakers-liikepaikka on yksi, jonka eteen tehdään töitä, mutta meillä on myös muut verkot vesissä. Kun ensimmäinen saadaan auki, niin sen jälkeen niitä putkahtaa kuin sieniä sateella, keväällä sitten lisää, kommentoi toimialajohtaja Leena Turunen Resteliltä Yle Uutisille.

Ravintoloita muuallekin Suomeen

Jatkossa Burger King -ravintoloita ollaan avaamassa myös muualle Suomeen. Sen tarkempaa avaamisaikataulua ei ole vielä tiedossa, mutta suosittu hampurilaisketju leviää Restelin Leena Turusen mukaan ainakin suurimpiin kaupunkeihin.

– Burger Kingejä tullaan avaamaan Restelin liikenneasemien eli Shell HelmiSimpukka-ketjun yhteyteen.

Shell HelmiSimpukalla on 58 asemaa ympäri Suomen. Niiden yhteydessä toimii tällä hetkellä muun muassa Restelin Rax Pizza Stop -ravintoloita.

Päivitys 15.8. klo 12.20: Kyseessä ei ole virallisesti Suomen ensimmäinen Burger King -ravintola, sillä pikaruokaketju on jo ehtinyt toimia Suomessa lyhyen ajan 1980-luvun alussa. Suomessa oli tällöin yhteensä kaksi Burger King -ravintolaa, Helsingissä ja Tampereella.

Päivitys 15.8. klo 13.14: Burger Kingin Suomen ketjujohtaja Mikko Mollberg kertoo Makuja-sivustolle antamassaan haastatelussa, ettei Baker's-ravintolaa tulla näillä näkymin lopettamaan, vaan se toimisi samoissa tiloissa pikaruokalan kanssa. Rakennus on kolmikerroksinen ja tilaa on Mollbergin mukaa yllin kyllin molemmille ravintoloille. Yhteisistä tiloista uutisoi ensimmäisenä NYT-lehti

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja