Yle: Robert Helenius lähetti suoran viestin tulevaisuudestaan

Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen 0:33
Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen.

Brittisuuruus Anthony Joshua pudotti Robert Heleniuksen seitsemännessä erässä armottomalla oikean käden suoralla kanveesiin. Lyönti päätti Lontoossa järjestetyn ammattinyrkkeilyn raskaansarjan ottelun. Helenius kertoi ottelun jälkeen Ylelle tulevaisuudestaan.

Ammattilaisten entinen maailmanmestari Joshua on voittanut 29 ammattilaisottelustaan 26 ja hävinnyt kolme. Helenius on kerännyt 37 ottelustaan 32 voittoa ja viisi tappiota.

Joshuaa oli alun perin määrä olla Lontoossa vastassa britti-iskijä Dillian Whyte, joka joutui vetäytymään ottelusta dopingtestissä löytyneiden epäselvyyksien takia. Vain viikko sitten Mika Mielosen Savonlinnassa voittanut Helenius tuli Whyten korvaajaksi lyhyellä valmistautumisajalla.


"Hän tuli tänne ja pelasti show'n"

Jo ennakkoarvioissa Heleniuksen mahdollisuuksia pidettiin vähäisinä.

Helenius oli parissa ensimmäisessä erässä ottelussa hyvin mukana. Alun rauhallinen tempo ja kummankin vähäiset lyöntimäärät tuntuivat sopivan suomalaiselle. Joshua alkoi pikkuhiljaa ottaa entistä enemmän otetta kehätapahtumista ja nosti viidennessä erässä tempoa.

Helenius kuitenkin otteli pääosin viisaasti, ja Joshualla oli vaikeuksia päästä rytmiin. Ennen tyrmäystä Helenius näytti väsyneeltä, ja Joshuan todella painava lyönti päätti 12-eräiseksi kaavaillun kamppailun.

– Oli se kova paukku. Totta kai se sattuu, sydämeen eniten. Olisin todella halunnut voittaa tämän ottelun. Katsotaan, mitä tästä tulee. Ei tässä vielä aleta heittää hanskoja naulaan, Helenius kommentoi Ylelle ottelun jälkeen.

Rajusti tyrmätty Helenius pystyi lopulta nousemaan pystyyn, ja Joshua kehui vastustajaansa ottelun jälkeen.

– Hän tuli tänne ja pelasti show'n, Joshua tiivisti kehähaastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat