Näin Robert Helenius tuupertui Anthony Joshuan kammolyönnistä: "Yksi vuoden tyrmäyksistä" – Conor McGregor huolestui suomalaisjätistä

Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen 0:33
Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen.

Robert Helenius kärsi 7. erän rajun tyrmäystappion brittiläistä ex-maailmanmestaria Anthony Joshuaa vastaan Lontoon nyrkkeilyillassa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. 

Raskaan sarjan ottelun tulos oli odotettu. Helenius otteli ennen tyrmäiskua terävästi, mutta ei pystynyt satuttamaan Joshuaa merkittävästi. Britti oli tyrmäyshetkellä selvässä pistejohdossa.  

Joshua kehui ottelun jälkeen kehässä suomalaista siitä, että tämä "pelasti show'n" noin viikon varoitusajalla Dillian Whyten jouduttua ottelusta syrjään dopingepäselvyyksien takia

– Hänellä (Helenius) on lahjoja, joten minun piti tunnustella häntä hieman ensin, Joshua totesi taktiikastaan, jota brittiyleisö piti arasteluna ja buuasi hetkittäin ex-mestarille. 

Joshuan promoottori Eddie Hearn kehui ratkaisuisku "tuhoavaksi". 

– Yksi vuoden tyrmäyksistä, Hearn kehui. 

Voit katsoa tyrmäyksen alla olevalta videolta

Myös UFC-tähti Conor McGregor oli todistamassa taistoa O2-areenalla. Hänkin kehui Joshuan ratkaisuiskua.  

– Olen onnellinen, että Helenius nousi ylös, McGregor summasi.

Helenius pystyi nousemaan tolpilleen melko pian tyrmäyksen jälkeen, ja hän muun muassa halaili ja keskusteli Joshuan kanssa.  

Heleniuksen, 39, ammattilaisuran saldo on nyt 32 voittoa ja viisi tappiota, joista kaksi on tullut pelottavilla tyrmäyksillä viimeisen kymmenen kuukauden aikana Deontay Wilderille ja nyt Joshualle. Suomalaisen uran jatko on hämärän peitossa. 

33-vuotias Joshua otti puolestaan 26 voittonsa ammattilaisena (kolme tappiota). Voitosta on tullut tyrmäyksellä peräti 23.  

Hearnin mukaan Joshualle tavoillaan nyt Wilder-jättiottelua vuoden 2024 alkupuolelle. 

Lue myös:

    Uusimmat