Robert Heleniukselle karmea tyrmäystappio! Anthony Joshuan kammoisku löysi perille – näin Lontoon nyrkkeilyilta eteni

Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen 0:33
Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen.

Suomalaisnyrkkeilijä Robert Helenius kohtasi raskaan sarjan brittitähden Anthony Joshuan huippuottelussa Lontoossa lauantaina. MTV Urheilu seurasi O2-areenan otteluiltaa tässä artikkelissa.

Viikon varoitusajalla matsiin tullut Helenius koki rajun tyrmäystappion 7. erässä oteltuaan sitä ennen terävästi, mutta satuttamatta Joshuaa merkittävästi.

Tulos oli odotettu. Heleniuksen uran saldo on nyt 32 voittoa ja viisi tappiota. Ex-maailmanmestari Joshuan lukemat ovat nyt 26-3.

Lontoon otteluillan ohjelma:

Campbell Hatton vs. Tom Ansell (ylempi kevytsarja) Hatton pisteillä
Johnny Fisher vs. Harry Armstrong (raskas sarja) Fisher teknisellä tyrmäyksellä (7. erä)
Filip Hrgovic vs. Demsey McKean (raskas sarja) Hrgovic teknisellä tyrmäyksellä (12. erä)
Derek Chisora vs. Gerald Washington (raskas sarja) Chisora pisteillä
Anthony Joshua vs. Robert Helenius (raskas sarja) Joshua tyrmäyksellä (7. erä)

Joshua–Helenius-otteluillan seuranta:

Pääottelu:

Klo 2.00: Kiitokset otteluillan seuraajille! Taiston jatkojutut luettavissa sunnuntaina MTV Urheilun verkkosivuilta.

Klo 1.59: Helenius ei antanut kehähaastattelua, mutta näytti olevan kunnossa kovan tyrmäyksen jälkeen. Joshua kehui Heleniusta siitä, että pelasti show'n paikkaamalla Dillian Whyten poisjäännin.

Klo 01.52: Tästä voit katsoa tyrmäyksen videolta.

Klo 01.50: Helenius on tolpillaan, ja halailee Joshuan kanssa.

Klo 01.48: Joshua juhlii, Heleniukselle annetaan lisähappea kehässä. Suomalainen kaatui iskun voimasta suorilta jaloilta kehäköysiin ja kanveesille.

7. erä: Ja sieltä se tuli! Joshuan oikean käden kammomoukari suoraan Heleniuksen leukaan ja ottelu on heti ohi!

6. erä: Melko tasainen erä, mutta vaikea näitä Heleniukselle on merkata, kun hän ei oikein osu. Jatketaan siis Joshualla. Arvio tilanteesta: 60-54 Joshualle.

5. erä: Erän alku oli Heleniukselta hyvä, mutta sitten tuli osumia kotiin. Suomalaisen kasvoissa on jo verta, kun Joshua osui muutaman kerran kovaa. Helenius horjahti yhden lyönnin voimasta. Erä Joshualle. Arvio tilanteesta: 50-45 Joshualle.

4. erä: Joshua alkaa löytää etäisyyden, ja osuu nyt myös vaarallisella oikeallaan. Helenius vaikuttaa nyt hieman neuvottomalta, eikä osu enää alkuerien malliin. Erä Joshualle, arvio tilanteesta: 40-36 Joshualle.

3. erä: Brittiyleisö buuaa jo hetkittäin, kun heidän mielestään Joshua arkailee. Ottelun tähän mennessä kovin osuma napsahtaa Heleniuksen leukaan, mutta suomalainen selviää. Tämä erä meni varmasti Joshualle 10-9. Arvio tilanteesta: 30-27 Joshua, vaikka Helenius on ollut terävä.

2. erä: Tasaista ja tunnustelevaa taas, mutta tasaiset erät kääntyvät usein tuomarien korteissa kotikehän miehelle. Joshua piti keskustaa hallussaan, ja osui muutaman kerran enemmän, joten 10-9 hänelle. Arvio tilanteesta: 20-18 Joshua.

Avauserä: Helenius tuli heti avaussekunneilla räväkästi päälle, ja yllätti ehkä hieman Joshuan. Tämän jälkeen hyvin tasainen ja mittaileva erä. Joshua osui muutaman kerran hyvin etukädellä, joten arvioni mukaan erä hänelle 10-9.

Klo 01.21: Ottelu käyntiin!

Klo 01.17: Kehäesittelyjen vuoro. Ottelu on siis suunniteltu 12- eräiseksi.

Klo 01.12: Joshua tekee tuloaan kehään Kummisetä-elokuvien tunnusmusiikin sekä Faithless-yhtyeen tahtiin.

Klo 01.09: Robert Helenius on astelemassa kehään!

Klo 01.06: Brittiperinteen mukaisesti Neil Diamondin Sweet Caroline alkaa raikaa O2-areenalla, joten pääottelun esittelyt ovat alkamassa!

Esiottelut:

Klo 00.57: Nyt siis odotetaan vielä hetki, ja sitten mennään!

Klo 00.52: Ottelussa aktiivisempi ollut Chisora voittaa yksimielisellä tuomaripäätöksellä. Brittiasiantuntijat ovat sitä mieltä, että 39-vuotiaan, urallaan lukemattomia kovia otteluja käyneen Chisoran olisi aika ripustaa nyrkkeilyhanskat naulaan. Tähän näkemykseen on helppo yhtyä.

Klo 00.50: Viimeinen esiottelu on päättynyt. Katsotaan mitä mieltä tuomarit ovat.

Klo 00.41: Helenius ottaa viimeistä herkistelyä ja lämpöä pukuhuoneessa (video alla).

Klo 00.38: Ennakkoarvio Joshua-Helenius-pääottelun alkamisajasta (klo 00.30) on siis jo mennyt, vauhtiin päästään vasta pian klo 01 jälkeen. Chisoran ja Washingtonin ottelussa seuraavaksi 8. erä.

Klo 00.29: Joshua on jakanut viime hetken tunnelmiaan pukuhuoneesta (video alla). Viimeinen esiottelu on käynnissä, Chisoralta todella väkevä 5. erä.

Klo 00.22: Otteluun paikalle saapunut UFC-tähti ja kovan luokan bisnesmies Conor McGregor hehkuttaa Heleniusta ja Joshuaa aivan ottelun alla: "Myös Helenius on kova kaveri, mutta Joshua on paha mies. Ja paha mies tunnistaa pahan miehen. Toivon heille molemmille hyvää ja toivottavasti näemme kunnon ottelun", McGregor kommentoi Matchroomin videolla. Viimeinen esiottelu on kesken 5. erässä.

Klo 00.17: Chisora on aloittanut ottelun tapojensa mukaisesti kovalla höyryllä, mutta Washington iski britin oikean silmäkulman jo auki.

Klo 00.10: Chisora (33-13) ja Washington (20-5-1) aloittivat ottelunsa nyt! Tässä mennään maksimissaan 10 erää.

Klo 23.51: Kohta viimeisen esiottelun aika, siinä kohtaavat Heleniukselle tutut miehet Derek Chisora ja Gerald Washington. Chisora hävisi Heleniukselle kyseenalaisella tavalla vuonna 2011, Washington puolestaan tyrmäsi suomalaisen vuonna 2019.

Klo 23.43: Hrgovic iskee McKeanin luvunlaskuun ja tappioon heti viimeisen eli 12. erän alussa (video alla). Hrgovic siis vahvistaa asemiaan kolmen liiton mestarin Oleksandr Usykin mahdollisena MM-haastajana. Hrgovicin saldo nyt 16-0, McKeanille uran ensimmäinen tappio (22-1).

Klo 23.40: Lähetyksen kuvissa siirrytään ottelun erätauolla Heleniuksen pukuhuoneeseen, jossa suomalainen ilmanyrkkeilee terävästi.

Klo 23.25: Ottelu on edennyt jo 8. erään, pitkälti Hrgovicin komennossa.

Klo 22.56: Hrgovic-McKean-ottelu käynnissä.

Klo 22.49: Heleniuksen tähtivastustaja Anthony Joshua on saapunut ottelupaikalle (video alla).

Klo 22.46: Toiseksi viimeisenä esiotteluna nähdään Filip Hrgovicin ja Demsey McKeanin raskaan sarjan taisto. Molemmat heistä ovat tappiottomia, mutta kroatialainen Hrgovic (15-0) on iso suosikki aussiottelijaa (22-0) vastaan. Ottelu käyntiin hetken päästä.

Klo 22.38: Johnny Fisher ottaa murskaavan voiton Harry Armstrongista teknisellä tyrmäyksellä 7. erässä. Fisher pudotti vastustajansa jo avauserässä, mutta Armstrongin iskunkestävyys pitkitti ottelua. Musertavat iskusarjat saivat lopulta Armstrongin nurkkauksen heittämään pyyhkeen kehään, ja tuomarin päättämään ottelun (video alla).

Fisherin saldo on huima: 10 voittoa, 9 tyrmäystä.

Klo 22.22: Helenius herkuttelee järjestävän Matchroom-promootion jakamalla videolla (alla). "Ison pettymyksen aiheuttaja on täällä", suomalainen heittää viitaten brittifanien Joshua-toiveisiin.

Klo 22.13: Käynnissä oleva Fisher-Armstrong-ottelu sai räjähtävän alun, kun Fisher paukutti vastustajansa kanveesille jo reilun 10 sekunnin jälkeen (video alla). Armstrong kuitenkin virkosi taistelemaan, kaksi erää takana.

Klo 22.07: Alkamassa on Johnny Fisherin (9-0) ja Harry Armstrongin (5-1-1) välinen raskaan sarjan mittelö.

Klo 22.04: Helenius on jakanut Instagramissa tunnelmia pukuhuoneestaan. Suomalainen tekee kuvassa (alla) "sotavalmisteluja". Apuna kokenut nyrkkeilymies Pekka Mäki.

Klo 21.58: Helenius on saapunut O2-areenalle! Alla video suomalaisen kävelystä hallin uumeniin.

Klo 21.50: Raskaan sarjan paha poika Derek Chisora ihastutti saapuessaan areenalle. Hänellä oli seuranaan toinen tyttäristään (kuva alla).

Klo 21.48: Campbell Hatton ottaa pistevoiton Tom Ansellista. Britille 13 voitto yhtä monessa ottelussa.

Klo 21.27: Hattonin ja Ansellin ottelu käynnissä. Odotellessa raskaan sarjan rymistelyä voi käydä lukemassa Pekka Mäen ja Amin Asikaisen ennakkoajatuksia Heleniuksen mahdollisuuksista Joshua vastaan. Juttuun pääset tästä linkistä!

Klo 21.12: Otteluillan järjestys on hieman muuttunut ennakkoon ilmoitetusta. Tappioton Campbell Hatton (12-0) astelee suosikkina kehään Tom Ansellia (10-4) vastaan ylemmän kevytsarjan matsissa.

Klo 21.00: Tervetuloa huippumielenkiintoisen nyrkkeilyillan pariin! Lontoon O2-areenan pääkortti käynnistyy hetken kuluttua. Illan huipentaa Anthony Joshuan ja Robert Heleniuksen kohtaaminen.