Yle: Poliisi tutkii Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtajan viestittelyä alaikäisille oppilailleen – erosi tehtävästään

Yle uutisoi tänään, että Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Joakim Kärkästä epäillään rikoksesta. Rikosnimike ei ole tarkentunut, mutta Ylen tietojen mukaan epäilyssä on kyse pääasiassa yläkouluikäisiin poikiin kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä ja viesteistä. Kärkäs kiistää epäilyt rikoksesta tai sopimattomasta käytöksestä.

Käynnissä on vasta poliisin esitutkinta, eikä vielä ole selvää, täyttyykö rikoksen tunnusmerkistö. 

Ylen jutun ilmestyttyä Kärkäs ilmoitti kotisivuillaan jättäytyvänsä pois poliittisista tehtävistä tutkinnan ajaksi. Joensuun kaupunki vahvisti tiedon verkkosivuillaan.

Kärkäs itse kiistää syytökset Ylen haastattelussa ja kertoo tehneensä tutkintapyynnön kunnianloukkauksesta. Kärkäs on kommentoinut asiaa myös kotisivuillaan.

– Jälkiviisaana minun olisi pitänyt kiinnittää sanavalintoihin tarkempaa huomiota, Kärkäs kirjoittaa.

Kärkäs kokee joutuneensa vääristelyn uhriksi ja vakuuttaa samassa kirjoituksessa, ettei ole pyrkinyt toiminnallaan satuttamaan tai aiheuttamaan mielipahaa.

Puhui viesteissä "perseen hiplaamisesta"

Ylen mukaan tutkintapyynnön asiasta on tehnyt Tohmajärven kunnan virkamies. Nyt tutkinnassa olevien epäilyjen kerrotaan ajoittuvan Kärkkään määräaikaiseen työjaksoon erityisluokanopettajana Tohmajärvellä. 

Kärkäs oli ilmeisesti lähettänyt sosiaalisessa mediassa oppilaille viestejä, joita asiaan viime vuoden lopussa huomiota kiinnittäneet lasten vanhemmat pitivät Kärkkään ikää ja asemaa huomioiden arveluttavina.

Yle kertoo Kärkkään lähettäneen esimerkiksi yhdelle oppilaalle julisteesta otetun kuvan miehen paljaasta vatsasta ja ilmaisseensa toiselle "hiplanneensa" laskettelukeskuksessa kaatuneen laskettelijan "persettä". 

Vanhemmat olivat Ylen mukaan heränneet viestittelyyn, kun Kärkäs oli joulukuussa lähettänyt yläkouluikäisten vanhemmille asiaa koskevan Wilma-viestin. Wilma-viestissään Kärkäs oli muun muassa todennut saavansa joiltakin oppilailtaan sosiaalisessa mediassa viestejä, joita hän vielä myöhemmin täsmensi pitävänsä ei-toivottuina. 

Ylen mukaan Kärkäs oli hakenut eroa määräaikaisesta virastaan muutama päivä Wilma-episodin jälkeen ja siirtynyt sieltä nykyiseen työhönsä erityisluokanopettajaksi Kiteelle. 

Lue myös:

    Uusimmat