Mainos

Matti Nykäselle harkitaan valtiollisia hautajaisia – järjestetty viimeksi Mauno Koivistolle ja vain 8 kertaa vuodesta 1990

1:49
Näin ministeri Terho kommentoi Matti Nykäsen kuolemaa maanantaina.

Valtioneuvosto harkitsee valtiollisten hautajaisten järjestämistä Matti Nykäselle. Asian vahvistaa MTV Uutisille urheiluministeri Sampo Terhon erityisavustaja Toni Ahva.

– Ministeri Terho on pyytänyt virkakuntaa selvittämään valtiollisten hautajaiset ja muiden muistamisen muotojen mahdollisuutta, Ahva kommentoi MTV:lle.

Ahvan mukaan asiasta täytyy luonnollisesti keskustella myös Nykäsen omaisten kanssa.

– Selvitän tämän mahdollisuuden, mietin tätä hallituskumppaneiden kanssa ja muutenkin ministeriössä, miten olisi paras menetellä asian suhteen, urheiluministeri Sampo Terho sanoi Yle Urheilulle.

Mäkihypyn nelinkertainen olympiavoittaja Nykänen kuoli maanantain vastaisena yönä 55-vuotiaana.

Valtiolliset hautajaiset on järjestetty vuoden 1990 alusta vain kahdeksalle henkilölle: entiselle pääministerille Ahti Karjalaiselle, kirjailija ja akateemikko Väinö Linnalle, kenraali Väinö Valveelle, entiselle pääministerille Johannes Virolaiselle, entiselle pääministerille Kalevi Sorsalle, kenraali Adolf Ehrnroothille, entiselle pääministerille Harri Holkerille ja presidentti Mauno Koivistolle.

Yle Urheilu kertoo, että viimeksi kyseisen kunnian urheilijoista sai hiihdon olympiamitalisti Tapani Niku, joka haudattiin valtiollisin juhlamenoin vuonna 1989.

Valtiolliset hautajaiset maksetaan valtion varoista ja järjestetään yleensä vain presidenteille. Muista haudattavista valtioneuvosto päättää poikkeusmenettelyllä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja