Yle: Lostari herää henkiin ruokaravintolana – takana tuttu yrittäjä

Yle Uutisten mukaan helsinkiläisestä kahvila-auto Camionettesta tuttu yrittäjä Tio Tikka avaa keväällä ruokaravintolan legendaarisen edesmenneen Lost&Foundin eli Lostarin tiloihin.

Helsingin kaupungin byrokratian hampaisiin viime keväänä joutunut 21-vuotias yrittäjä Tio Tikka ei pienestä hätkähdä. Vaikka nuori mies sai taistella keväällä kuukausitolkulla, saadakseen kiertävälle kahvila-autolleen asianmukaiset luvat, ei innostus yrittämiseen ole hiipunut.

Yle Uutisten mukaan Tikka aikoo nyt perustaa legendaarisen, ovensa sulkeneen Lost&Found -baarin paikalle ruokaravintolan.

– Vapuksi tähdätään avajaisia, mutta kaikki remonttia joskus tehneet tietävät, että aina tulee hirveitä ongelmia. Nyt katsotaan, mitä vanhojen rakenteiden alta löytyy ja mitä voi säilyttää. Esimerkiksi lattian peittäneiden ruskeiden laattojen alta paljastui hieno 60-70 -lukujen laattalattia, joka varmaan säilytetään kokonaan, Tikka kertoo Ylelle.

Suunnitteilla myös samppanja-auto

Vanhasta Lostarista jäljelle jää alakerran pieni tanssilattia. Yläkertaan on suunnitteilla espanjalaisia, italialaisia ja ranskalaisia makuja tarjoileva rento ruokaravintola. Tikka kertoo Ylelle tietävänsä alalla olevan paljon kilpailua, mutta oman ravintolan avaaminen ei silti nuorta yrittäjää pelota, sillä ravintolayrittäjyys on miehellä verissä.

– Täytyy miettiä, mitä tekee väärin ja uusia konsepti. Monet ovat huonoja esimerkiksi pyytämään neuvoja. Itse aion pyytää palautetta alkuun paljonkin ainakin ystäviltä siitä, että miten tämä toimii. Ei mua pelota ollenkaan; riskinottokyky on verissä ja uskon ja tiedän, että pärjään, Tio kertoo Ylelle.

Ruokaravintolan lisäksi Tikka pyrkii vielä jatkamaan myös kahvila-auto Camionetten toimintaa. Käytännön asiat ovat kuitenkin vielä auki eikä kahvila-auton tulevasta sijainnista ole varmuutta. Jos kaikki menee hyvin, Tikka aikoo avata kahvila-auton kaveriksi kesällä myös samppanja-auton.

Lähde: Yle

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja