Yksityiskone putosi Itämereen, kyydissä 4 ihmistä – hävittäjälentäjät eivät nähneet ohjaamossa ketään, Bild: Paineistuksessa oli ongelmia

Itävaltalainen yksityislentokone, jonka piti laskeutua Saksan Kölniin, on pudonnut Itämereen, kertoo Ruotsin merenkulkulaitos. Putoamispaikka on Latvian Ventspilsin kaupungin ulkopuolella.

Ruotsin merenkulkulaitoksen mukaan lentokoneen kyydissä oli neljä ihmistä. He olivat saksalaisen Bild-lehden mukaan lentäjä, nainen, mies ja tyttö.

Pian koneen nousun jälkeen koneesta ilmoitettiin, että ohjaamon paineistuksessa on ongelmia, Bild kirjoittaa. Hetken kuluttua tämän jälkeen yhteys koneeseen katkesi.

Ruotsin rannikkovartioston lentokone on Aftonbladetin mukaan havainnut putoamispaikalla koneen jäänteitä ja öljyä.

– Kone on pudonnut. Mahdollisuudet löytää eloonjääneitä ovat minimaaliset, sanoo Lars Antonsson Ruotsin meri- ja ilmapelastuslaitokselta.

Yksityiskone syöksyi Itämereen kyydissään saksalaisperhe MTV:n kirjeenvaihtaja kertoo, mitä tapauksesta tiedetään 5:57
Katso myös: Yksityiskone syöksyi Itämereen kyydissään saksalaisperhe MTV:n kirjeenvaihtaja kertoo, mitä tapauksesta tiedetään

Sotilaslentokoneet eivät yrityksistä huolimatta havainneet ketään lentokoneen ohjaamossa, sanoo Ruotsin merenkulkulaitoksen Johan Wahlström Aftonbladetille. 

Kukaan ei ole saanut yhteyttä koneen lentäjään, totesi Wahlström SVT:n mukaan.

Lento lähti Aftonbladetin mukaan Espanjan Jerezin kaupungista 4 tuntia ja 51 minuuttia ennen Itämereen putoamistaan. Koneen piti laskeutua Kölniin, mutta se jatkoi matkaansa läpi Saksan kohti Tanskaa ja sen ohitettuaan Ruotsin suuntaan.

Flightradar24-sivuston mukaan pudonneen lentokoneen tyyppi on Cessna 551. Cessna Citation -lentokoneet ovat kevyitä suihkukoneita.

Tapauksen tutkinta tulee siirtymään Latvialle, sillä lentokone putosi maan aluevesille.

Lue myös:

    Uusimmat