Yksinkertainen harjoitus auttaa nukahtamaan nopeammin – kokeile!

Pyöritkö sängyssä tuntikausia? Kyttäätkö kelloa ja lasket tunteja heräämiseen? Tuoreen tutkimuksen mukaan nukahtamiseen auttaa yksinkertainen sanaharjoitus.

Tuleva päivä voi hirvittää jo illalla ennen nukahtamista, jos tietää olevansa valmiiksi väsynyt. Hiljattain The Journal of Applied Social Psychology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan nukahtamisessa auttaa uneen ja rentoutumiseen liittyvien sanojen lukeminen. Kyseessä ei ole mikään varsinainen hypnoosi, mutta mekanismi on samantapainen kuin silloin, kun itseään valmistetaan mielikuva- tai sanaharjoituksilla esimerkiksi haastatteluun tai muuhun tärkeään suoritukseen.

Harjoitusta voit testata itse kirjoittamalla lapuille uneen liittyviä sanoja, kuten "rauhallisuus", "lepo" ja "vaipua uneen" ja laittamalla laput kylpyhuoneeseen, yöpöydälle tai muuhun paikkaan, josta näet ne ennen nukkumaanmenoa.

Tutkimuksen mukaan viisi minuuttia unisanoille altistetut ihmiset torkkuivat nokosilla 47 prosenttia kauemmin kuin ne, joille ei näytetty sanoja. Uneen liittyvien sanojen lukeminen myös laskee sykettä, mikä viittaa siihen, että lepo on kunnollista.

Lue myös:


AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

AVA / Leenastiina Simola

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja