Mainos

Yksinhuoltajaäidin sydäntäsärkevä kirje tyttärensä isälle: "Sinä olet virhe, hän ei ole"

Yksinhuoltajaäiti kirjoitti koskettavan kirjeen tyttärensä isälle, joka ei halunnut osallistua lapsensa elämään.

Äiti kokosi tuntemuksensa kirjeeseen, joka kiteyttää yksinhuoltajavanhempien ajatuksia siitä, kun puoliso on jättänyt kasvattamaan yksin yhteiset lapset, Good To Know -sivusto kirjoittaa.

Nainen kohdistaa kirjeen tyttärensä isälle, joka ei ole ollut tekemisissä tyttärensä kanssa, ja julkaisi sen Reddit-palvelussa. Hän kirjoittaa, että tyttärensä isän kanssa hänellä oli yhden illan juttu.

– Kun olin 22-vuotias, tein monia virheitä. Sinä olit yksi näistä. Hän ei ollut, nainen toteaa kirjeessään.

– Kun olin 22-vuotias, kärsin lukuisista henkisistä ongelmista, eikä pienimpänä ollut minun romahtanut itsetuntoni, joka johti yhden illan juttuun kanssasi. Sinä annoit minulle väärää tietoa ja olin liian luottavainen, liian tyhmä.

"Mitä minun pitäisi kertoa hänelle?"

Nuori äiti kirjoittaa, miten hän sai selville olevansa raskaana, vaikka mies oli kertonut hänelle olevansa steriili. Nainen kertoo, että hän yritti pitää yhteyttä mieheen raskauden aikana, mutta mies oli painostanut naista tekemään abortin.

– Kysyin sinulta, mitä minun pitäisi kertoa hänelle, kun hän jonain päivänä kysyy isästään. Sinä sanoit, että minun pitäisi kertoa sinun olleen sotilas, joka kuoli Irakissa. Et ole ikinä palvellut armeijassa, enkä ikinä sanoisi sinun olevan sankari niin kuin ihmiset, jotka ovat oikeasti kuolleet puolustaessaan tätä maata.

Äiti päätti keskittyä pieneen tyttäreensä, eikä pohdintoihin, miten hänestä tuli näin yllättäen äiti. Ei mennyt kuitenkaan kauaa, ennen kuin kysymykset alkoivat.

– Esikouluikäisenä hän huomasi, että muilla lapsilla oli isä, mutta hänellä ei ollut. Selitin hänelle, että kaikki perheet ovat erilaisia, ja hän hyväksyi vastauksen.

– Sattui sydämeen nähdä isät pienten lastensa kanssa. Sattui tyttäreni puolesta, koska tiesin, että mitä vanhemmaksi hän tulee, sitä vaikeampaa tämä on.

Äiti päätti vielä kerran yrittää ottaa yhteyttä lapsensa isään. Isä sanoi, että jos nainen vaatii tältä elatusapua, tämä palkkaa lakimiehen ja hakee huoltajuutta ihan vain ärsyttääkseen.

– Sinulla ei ollut mitään sanottavaa siihen, että olet jäänyt paitsi lapsesi elämästä kahdeksan vuoden ajan. Lopetin kontaktin. Et ole hyvä ihminen. Sinussa on jotakin vialla, nainen jatkaa.

– Sinä olet virhe. Hän ei ole.

"Minä olen ässä"

Tyttärestään ylpeä äiti listasi kirjeeseen myös tyttärensä hienot saavutukset. Samoin hän listasi tyttärensä toiveet ja haaveet tulevaisuudessa.

– Et todennäköisesti tule lukemaan tätä, mutta toivon, että jonain päivänä kadut niin paljon, ettet voi enää sietää sitä. Elän elämääni ilman katumisia. Pystyn aina katsomaan taakse tietäen, että olen tehnyt oikein hänen suhteensa.

– Hän tulee aina muistamaan, kuka oli hänen rinnallaan koko ajan. Minä olen ässä ja sinä tulet olemaan vain kakkonen – huono kortti muuten niin hyvässä kädessä, äiti päättää kirjeensä.

Video: Suomalaislapset pohtivat, mihin äitiä tarvitaan.

Lähde: Good To Know

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.