Yksi Yökylässä-jakso aiheutti valtaisan palauteryöpyn Maria Veitolalle: "En muista kenenkään muun herättäneen tuollaisia tunteita"

1:16
Maria Veitola ja Maisa Torppa selasivat yhdessä vanhoja kuvia puhelimesta – puhuu rehellisesti silikonirinnoistaan.

Maria Veitola muistelee, että Yökylässä-ohjelman edellisellä kaudella kohtaamiset olivat lempeitä. Yksi jakso aiheutti kuitenkin valtaisan palauteryöpyn.

Suosikkijuontaja Maria Veitola muistelee, että huippusuositun Yökylässä Maria Veitola -ohjelman viimeisimmästä kaudesta jäi hänelle hyvä fiilis, vaikka ohjelmasta oli ehditty kuvata vain kaksi jaksoa, kun koronapandemia iski kunnolla Suomeen. Juontaja kertoi jännittäneensä ennakkoon, miten ihmiset reagoivat vierailuihin poikkeuksellisissa oloissa.

– Ajattelin, että ovatkohan ihmiset kauhean lannistuneita, itkuisia ja ahdistuneita, kun kamerat ja minä tulemme. Monelle yökyläily kuitenkin tuntui olevan onnenhetki ja helpotus: Vihdoin tapahtuu jotain, saa tehdä jotain ja on sosiaalista elämää, Veitola summaa MTV Uutisille.

– Kausi oli ehkä kaikin puolin aika lempeä, ja luulen, että olosuhteet vaikuttivat siihen aika paljon. Kivoja ja helpottuneita kohtaamisia, hän jatkaa.

Veitola kertoo saaneensa myös uudesta kaudesta valtavasti palautetta. Juontajan mukaan ylivoimaisesti eniten tunteita herätti kauden ensimmäinen jakso, jossa hän vieraili seurapiirikaunotar Maisa Torpan luona. Palaute oli kaksijakoista.

– Oli paljon ihmisiä, jotka kokivat mieletöntä oivallusta sen äärellä ja tykkäsivät siitä, että menin tapaamaan Maisaa siinä missä ketä tahansa muutakin, enkä ollut kauhealla asenteella liikenteessä, Veitola kertoo. 

– Sitten oli toisaalta tosi paljon ihmisiä, jotka olivat minulle tosi vihaisia siitä, etten pakottanut häntä kertomaan totuutta hänen elämästään tai Jari-Matti Latvalan ja hänen suhteesta ja pettämisestä. 

Vaikka Veitola on kokenut ja nähnyt urallaan kaikenlaista, katsojien reaktio Maisa Torppaan ällistyttää häntä. Hän korostaa, että Yökylässä-ohjelmat ovat henkilökuvia ihmisistä sekä kohtaamisia, joissa puhutaan ihmisten henkilökohtaisesta elämästä toisin kuin esimerkiksi Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelman kaltaisessa suorassa talkshow’ssa, jossa on tavoitteena saada raflaavaa sisältöä.

– On vähän eri asia, jos kyseessä on esimerkiksi poliitikko, joka käyttää yhteiskunnallista valtaa ja tekee päätöksiä, jotka koskevat meitä kaikkia. Silloin voi ja pitääkin kovistella. Mutta jos kyseessä on ihmisen yksityiselämä ja hän haluaa kertoa oman puolensa tarinasta, niin miksi minun pitäisi olla joku Suomen kansan lähettiläs ja vaatia hänet tilille asioista, joissa kukaan muu ei ole ollut paikalla? hän hämmästelee.

– Se on minusta häkellyttävää hänen kohdallaan, Veitola jatkaa Torppaan viitaten. 

– En muista kenenkään muun päähenkilön herättäneen tuollaisia tunteita. Ihmiset menevät hänen äärellään todella kierroksille, toteaa Veitola, jonka mukaan samassa sarjassa painivat ehkä Laura Huhtasaari ja Päivi Räsänen.

– Mutta hehän taas ovat poliitikkoja, joten sen ymmärtää. 

Veitola ei pysty vielä paljastamaan, tuleeko Yökylässä-ohjelma saamaan jatkoa. Hän kuitenkin sanoo itse toivovansa sitä kovasti.

– Sanon aina, että toivottavasti saan tehdä sitä vanhaksi mummeliksi asti, eli toivottavasti. Kyllähän sitä on paljon katsottu, ja paljon on vielä yökyläilypaikkoja olemassa, hän toteaa salaperäisesti.

Toivelistalla on edelleen yökyläreissu presidenttiparin luo, mutta Veitola heittää ilmoille myös toisen toiveen.

– Haluaisin tosi kovasti myös Sanna Marinille yökylään, mutta hän on yhdestä jos toisestakin syystä aika kiireinen näinä päivinä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja