Yksi autovalmistaja ei aio edes harkita polttomoottoreista ja "raa'asta tunteesta" luopumista

0:33
Onko Aston Martin Rapide E James Bondin uusi työsuhdeauto?

Lukuisista muista autovalmistajista poiketen Maserati ei aio siirtyä kokonaan täysin sähköisiin autoihin. Se kuitenkin hakee hybridimalleista uutta veturia sakkaavalle myynnille.

FCA-konsernin italialainen luksusbrändi Maserati ei suunnittele polttomoottoreista luopumista.

Aiheesta uutisoineen MotorTrendin mukaan FCA:n toimitusjohtaja Mike Manley sekä Maseratin USA-pomo Al Gardner kertoivat sijoittajille, että polttomoottorit tulevat pysymään sen mallistossa jatkossakin.

– Tämä brändi tarvitsee polttomoottoreita. Se tarvitsee sitä raakaa tunnetta, Gardnerin kerrotaan sanoneen.

Aivan kokonaan muun automaailman kelkasta Maserati ei aio kuitenkaan jättäytyä, sillä se suunnittelee esittelevänsä hybridimalleja, joissa sähkömoottori auttaa parantamaan suorituskykyä ja alentamaan polttoaineenkulutusta ja päästöjä. Myös täyssähköautoja tullaan näkemään, mutta ainoastaan polttomoottorimallien rinnalla.

Maserati aikoo päivittää koko mallistonsa vuoden 2022 loppuun mennessä. Suunnitelmissa on myös kahden täysin uuden mallin esitteleminen.

Ensimmäisenä on vuorossa puhdas urheiluauto, joka nähtäneen Geneven autonäyttelyssä keväällä 2020. Seuraavana uutuutena valmistaja esittelee Levantea pienemmän katumaasturimallin, josta on tulossa tarjolle myös ladattava hybridi.

Maseratin toimitukset vähenivät vuoden ensimmäisellä neljänneksellä huimat 41 prosenttia, ja liikevaihtokin 38 prosenttia. Vuonna 2018 sen myynti putosi 28 prosenttia edellisvuoteen.

Lähde: MotorTrend

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja