Yksi asia yli muiden: Tämä tekisi suomalaisten aamuista parempia

Tuore tutkimus selvitti, mitä suomalaiset muuttaisivat aamuissaan, jos se vain olisi mahdollista.

Aamut ovat monessa kodissa erityisen kiireistä aikaa – varsinkin arkisin. Kenties tästä syystä suomalaiset osasivatkin nimetä useita asioita, jotka tekisivät heidän aamuistaan entistä parempia. Yksi on kuitenkin yli muiden.

Pidempiä yöunia

Evidens Oy:n tekemässä tutkimuksessa selvisi, että peräti 57 prosenttia suomalaisista haluaisi nukkua entistä pidempään aamuisin. Yli puolet suomalaisista uskoo siis, että aamut koettaisiin mieluisampina, jos yöunet olisivat pidemmät.

Suomalaiset haluaisivat panostaa entistä enemmän myös aamupalaan tutkimuksen perusteella: 31 prosenttia vastaajista uskoo, että entistä monipuolisemman ja terveellisemmän aamupalan nauttiminen tekisi aamuista parempia.

Omaa aikaa

Tutkimuksessa selvisi, että 31 prosenttia vastaajista toivoi itselleen enemmän omaa aikaa aamuisin. Moni suomalainen toivoo niin ikään sitä, että aamuihin ei kuuluisi yhtä paljon velvollisuuksia, kuin asian laita on: vastaajista 20 prosenttia uskoi, että aamut olisivat silloin mukavampia.

Hyväntuulisuutta ja hellyydenosoituksia

Perheenjäsenten hyväntuulisuus heijastuu muihin ja tämä näkyy myös tutkimustuloksissa: 19 prosenttia tutkimukseen osallistuneista uskoisi aamujen parantuvan sillä, että puoliso olisi hyväntuulinen ja yhdeksän prosenttia sillä, että lapset olisivat aamuisin yhteistyöhaluisempia. 28 prosenttia vastasi kaipaavansa aamuisin myös nykyistä enemmän hellyydenosoituksia – ne saisivat vastaajien mukaan aamut tuntumaan mieluisammilta.

Tutkimus toteutettiin M3-internet-paneelissa 2.–8.9.2014. Vastaajina oli 1172 suomalaista. Tutkimuksen toteutti Fazerin sekä SEK Publicin toimeksiannosta Evidens Oy.

Mikä tekisi sinun aamuistasi entistä parempia? Kommentoi alle!

Lue myös:

    Uusimmat