YK: Pohjois-Koreassa vähennetty ruoka-annoksia huonon sadon takia – 40 prosenttia väestöstä kärsii vakavasta ruokapulasta

Pohjois-Koreassa on vähennetty ruoka-annoksia huonon sadon takia. Ilman kansainvälistä apua annoksia saatetaan joutua supistamaan vielä lisää, varoitettiin perjantaina julkistetussa YK:n raportissa.

Yli 10 miljoonaa pohjoiskorealaista eli 40 prosenttia maan väestöstä kärsii vakavasta ruokapulasta, arvioivat Elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO ja Maailman ruokaohjelma WFP.

YK:n järjestöjen asiantuntijat tutustuivat Pohjois-Korean ruokahuoltoon viime vuoden huhtikuussa ja marraskuussa. He vierailivat osuustoiminnallisilla maatiloilla, maaseudulla ja kaupunkialueilla sekä ruuanjakelukeskuksissa.

Asiantuntijoiden mukaan jakelukeskuksissa ihmisten päivittäinen ruoka-annos oli laskettu tämän vuoden tammikuusta lähtien 300:aan grammaan, kun se vastaavana aikana viime vuonna oli 380 grammaa.

Monissa perheissä ruuasta saadaan liian vähän proteiinia. Suurimmaksi osaksi ruokavalio sisältää riisiä ja kimchiä.

–  Huolta herättää se, että ilman tuntuvaa ulkopuolelta tulevaa apua, annoksia saatetaan vähentää lisää kesä–lokakuussa, YK:n raportissa sanotaan.

Raportissa varoitetaan, että ruokakriisi voi muuttua kriittiseksi tulevina kuukausina.


Lue myös:

    Uusimmat