Mainos

Yhteenkuuluvuutta, läheisyyttä ja läsnäoloa – tunnistatko totuudet tosiystävyydestä?

Vaikka oma kumppani onkin usein se kaikista lähin ihminen, on ystäville aivan oma, erityinen paikkansa jokaisen elämässä. Erityisesti, jos olet nainen.

Vaikka sekä naisilla että miehillä voi olla yhtä mahtavia ystävyyssuhteita elämässään, on naisten välisellä ystävyydellä pitkät historialliset juuret.

Vuosikymmeniä, jopa vuosisatoja sitten, avioliitto ei välttämättä antanut sellaista kumppanuutta, jota kaipaisi elämänikäiseltä suhteelta ja rakkaudelta. Jo tällöin naisten välinen ystävyys oli merkittävä osa naisten elämää.

Tässä kolme hienoa totuutta naisten parhaista ystävistä:

1. Ystävät voivat muodostaa perheen

Avioliitto merkitsee usein yhtä kuin sielunkumppanuus. Tänä päivänä naimisiin mennään kuitenkin keskimäärin myöhemmin kuin vielä muutama vuosikymmen sitten. Parikymppisten ja tietenkin myös vanhempien kohdalla ei ole ollenkaan epätavallista, että useampi vuosi vietetään sinkkuelämästä nauttien. Tällöin ystävät muodostavat ihmissuhteet, joista saamme kaipaamaamme yhteenkuuluvuuden, läheisyyden ja rakkauden tunteita.

2. Ystävä paikkaa parisuhdetta

Sinkkuelämää viettävälle ystävät ovat korvaamattomia, mutta parisuhteessakin kaivataan aitoja ystäviä, joiden kanssa jakaa elämää. Historian tutkijoiden mukaan naisten välisissä ystävyyssuhteissa on jo kautta vuosisatojen ollut kyse erityisestä suhteesta, jossa välitetään, huomioidaan ja osoitetaan kiintymystä. Näin on ollut erityisesti silloin, kun avioliitto on solmittu ennemmin taloudellisten syiden kuin kumppanuuden vuoksi.

3. Ystävä pysyy rinnalla, vaikka elämä veisi eri suuntiin

Naisten välinen ystävyys elää vahvasti arjessa ja elämässä mukana. Parhailla ja läheisimmillä ystävättärillä voi hyvin olla omat, erilaiset elämät, mutta ystävien side on silti vahva. Tosiystävä pysyy rinnalla, vaikka toinen muuttaisi toiseen kaupunkiin, menisi naimisiin tai saisi lapsia. Tosiystävä saattaa joskus jäädä taka-alalle, mutta hänen läsnäoloonsa voi aina luottaa. Tosiystävä myös tietää tämän ja hyväksyy sen. Miehet voivat jättää, mutta tosiystävä pysyy rinnalla koko elämän.

Lapset kertovat videolla – tätä on ystävyys:

2:20

Osittainen lähde: NY Times

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.