Yhdysvaltalaisjoesta löydettiin pienen koiran kokoinen kultakala – vessasta alas vedetyllä vonkaleella oli pituutta 35 senttiä!

Yhdysvalloista newyorkilaisesta joesta on löydetty pienen koiran kokoinen kultakala. Kala oli huuhdottu alas vessanpöntöstä.

Vedenpuhdistamon läheltä löydetty vonkale oli 14 tuumaa eli yli 35 senttimetriä pitkä, kertoo Independent.

Uhkaavat luontaista kalakantaa

Great Lakes -vesistöstä on löydetty jo kymmeniä miljoonia kultakaloja. Vessasta alas vedetyt kultakalat voivat olla uhka luontaiselle kalakannalle.

Kultakaloilla ei ole luontaisia vihollisia, joten niiden kanta voi kasvaa rajattomasti ja sysätä syrjään alueen alkuperäisiä kalalajeja. Kultakala voi villinä eläessään kasvaa paljon suuremmaksi kuin akvaariossa.

Kultakalan eliniän ennuste on noin 20 vuotta, mutta sitä ikää se harvoin saavuttaa akvaariossa eläessään.

– Jos ette kykene huolehtimaan lemmikistänne, palauttakaa se eläinkauppaan sen sijaan, että huuhdotte sen vessasta alas, kultakalajätin löytänyt ympäristöjärjestö Buffalo Niagara Waterkeeper kirjoittaa Facebook-postauksessaan.

Great Lakes, Suuret järvet, on viiden suuren järven – Yläjärven, Huronjärven, Michiganjärven, Eriejärven ja Ontariojärven – muodostama järviryhmä Pohjois-Amerikan itäosassa Yhdysvaltain ja Kanadan rajalla.

Lue myös:

    Uusimmat