Mainos

Yhdysvaltain poliisin uhrijoukko kasvaa - viime kuussa kuoli lähes neljä siviiliä joka päivä

Yhdysvaltain poliisivoimat on tappanut jo 115 ihmistä - ainoastaan heinäkuun aikana.

Heinäkuun viimeisenä päivänä Las Vegasin poliisivoimat harjoittelivat voimankäyttöä, tai pikemminkin sen rajoittamista.

Koulutukselle on tarvetta, myöntää Las Vegasin apulaissheriffi Kirk Primas. Tämä huomattiin viimeistään vuonna 2011, kun paikallinen poliisi ampui aseettoman sotaveteraanin. Mielisairaudesta kärsivää veteraania Stanley Gibsonia luultiin aiheettomasti murtovarkaaksi.

– Ammuimme hyvin paljon aseettomia kansalaisia, hyvin paljon vähemmistöjen edustajia. Ihmiselämän riistäminen on todella vakava juttu, sanoo Primas.

Kuolonuhrien joukossa paljon aseettomia ja tummaihoisia

Las Vegasin poliisivoimat ei ole ainoa osasto, jolla on syytä rajoittaa voimankäyttöä siviileihin. The Guardian -lehden koostaman tilaston mukaan koko Yhdysvaltain poliisi on ampunut tänä vuonna jopa 669 ihmistä.

Suhteettoman hyvin edustettuina kuolonuhrien joukossa ovat tummaihoiset amerikkalaiset. 145 poliisin tänä vuonna ampumista ihmisistä on ollut aseettomia.

Kesän aikana otsikoihin onkin noussut useita tapauksia, joissa aseeton tummaihoinen siviili on kuollut joko poliisin ampumana tai putkassa.

Cincinnatin yliopiston kampusalueen poliisi Ray Tensing pysäytti 43-vuotiaan Samuel DuBosen 19. heinäkuuta, koska tältä puuttui autosta rekisterikilpi. Tapaus tallentui myös Tensingin vartalokameraan.

Tilanne kärjistyy, kun Tensing pyytää DuBosea nousemaan pois autosta. DuBose kurottaa kohti avaimia, jolloin Tensing käskee tätä lopettamaan. Tämän jälkeen Tensing vetää esiin aseensa ja ampuu DuBosea päähän.

Heinäkuussa toinenkin tummaihoinen amerikkalainen sai surmansa, kun poliisi pysäytti tämän pienen liikennerikkomuksen takia. 28-vuotias Sandra Bland joutui lopulta virkamiehen vastustamisesta putkaan, josta hänet muutama päivä myöhemmin löydettiin tukehtuneena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.