Mainos

Yhdysvaltain oikeusministeri: Clintonin sähköpostijupakassa ei syytteitä

Yhdysvalloissa oikeusministeri sanoo, että demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Hillary Clintonin sähköpostijupakka on käsitelty ja että asiassa ei nosteta syytteitä. Oikeusministeri Loretta Lynchin mukaan asian tutkinta on päättynyt.

Lynch päätti asiasta keskiviikkona. Päätös perustui Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n antamaan suositukseen.

– Sain ja hyväksyin heidän yksimielisen suosituksensa siitä, että perusteellinen, vuoden kestänyt tutkinta lopetetaan eikä asiassa nosteta syytteitä, Lynch sanoi tiedotteessa.

Clinton käytti ulkoministerinä toimiessaan henkilökohtaista sähköpostitiliään virka-asioissa, mikä arvostelijoiden mukaan asetti viestit alttiiksi hakkeroinnille. Tutkinnassaan FBI ei löytänyt merkkejä hakkeroinnista, mutta huomautti myös, ettei hakkeroinnista aina jää jälkiä.

Ei rikollista, mutta huolimatonta

Todisteiden puutteessa FBI katsoi, ettei Clinton toiminnallaan rikkonut lakia, mutta piti entisen ulkoministerin toimintaa erittäin huolimattomana.

FBI:n johtajan James Comeyn mukaan 30 000 sähköpostista 110 viestiä sisälsi viestin lähetys- tai vastaanottohetkellä salaiseksi luokiteltavaa tietoa. Clinton puolestaan on vakuuttanut, ettei salaista aineistoa vaarantunut.

Republikaanit kritisoivat äänekkäästi FBI:n antamaa suositusta, eikä oikeusministerinkään päätös herättänyt tyytyväisyyttä. Clintonin haastaja, republikaanien Donald Trump piti FBI:n järjestelmää peukaloituna ja suositusta epäreiluna.

Oikeusministerin päätös puolestaan oli Trumpin mielestä jälleen uusi todiste Clintonin kierosta toiminnasta.

Republikaanit ovat heittäneet ilmoille muun muassa syytöksiä sähköpostijupakan tutkinnan puolueellisuudesta, kun Clintonin mies, ex-presidentti Bill Clinton nähtiin keskustelemassa Phoenixin lentokentällä tutkintaa johtavan oikeusministeri Loretta Lynchin kanssa viime viikolla.  

Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään 8. marraskuuta. 

1:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.