Mainos

Yhdysvalloilta lisävaroja terrorismisotaan

Yhdysvaltain kongressi ehdottaa terrorismin vastaisen sodan rahoittamista lähes 30 miljardilla dollarilla. Pakettiin muuluu avun antaminen Israelille.

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone kannattaa terrorismin vastaisen sodan rahoittamista 28,9 miljardilla dollarilla. Pakettiin kuuluu avun antaminen Israelille sen yrittäessä estää palestiinalaisten tekemiä itsemurhaiskuja.

Äänin 397-32 hyväksytyssä esityksessä kehotetaan myös Yhdysvaltoja pidättymään yhteistyöstä kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) kanssa. Lisäbudjetin odotetaan menevän läpi senaatissa, jossa se on saanut laajaa tukea.

Suunnitelman mukaan puolet rahasta menee puolustusministeriölle, vajaat neljä miljardia lentokenttien turvallisuuden kohentamiseen ja 5,5 miljardia New Yorkissa tehtäviin terrori-iskujen jälkeisiin korjaustöihin. Lisäksi liittovaltion poliisi FBI saanee 175 miljoonaa dollaria terrorismin vastaiseen toimintaan.

Israelille myönnetään todennäköisesti 200 miljoonaa dollaria ja Länsirannan ja Gazan alueen asukkaille humanitaarista apua 50 miljoonaa dollaria, mutta palestiinalaishallintoa ei haluta tukea millään tavalla. Esitykseen kuuluu myös 110 miljoonan dollarin paketti entisille neuvostomaille, jotka ovat tukeneet Yhdysvaltoja sodankäynnissä Afganistanissa. Avunsaajien joukossa ovat ainakin Kirgisia, Uzbekistan ja Tadzhikistan.

Yhdysvaltain viranomaiset kiinnittivät huomiota Yhdysvaltain satamien riittämättömiin turvatoimiin ja ulkomaisten alusten tai henkilökunnan käyttöön kuljetettaessa esimerkiksi armeijan kalustoa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.