Yhdysvallat vaatii TikTokia lopettamaan käyttäjädatan viennin Kiinaan – somepalvelu ei lupaa mitään varmaa

Kesäkuussa uutispalvelu BuzzFeed News julkaisi paljastuksen, jonka mukaan somepalvelu TikTokin omistavan ByteDance-yhtiön työntekijät ovat lukuisia kertoja tarkastelleet yhdysvaltalaisten TikTok-käyttäjien dataa.

TikTok vahvisti, että tietyt Kiinassa olevat henkilöt voivat yhdysvaltalaista dataa lukea.

Tämä sai Yhdysvaltojen päättäjät varpailleen. CNN kertoo, että nyt päättäjät vaativat TikTokia keskeyttämään ja estämään käyttäjätietojen viemisen Kiinaan.

TikTok ei kuitenkaan suostu lupaamaan mitään varmaa.

Yhdysvaltain senaatin kotimaan turvallisuuskomitea kutsui TikTokin toiminnanjohtaja Vanessa Pappasin luokseen antamaan valaehtoisen todistuksen.

Senaatti tivasi Pappasilta kahdesti suoraan, sitoutuuko TikTok estämään kaiken datan ja datavirtojen päätymisen Kiinaan, Kiinassa oleville TikTokin työntekijöille, [TikTokin emoyhtiö] ByteDancen työntekijöille, tai millekään muulle sellaiselle Kiinassa sijaitsevalle taholle, jolla olisi kyky päästä Yhdysvaltain kansalaisia koskevaan tietoon.

Pappas kommentoi vain, että yhtiön neuvottelut Yhdysvaltain hallituksen kanssa tulevat huomioimaan kaikki kansallista turvallisuutta koskevat huolet.

Pappas sanoi myös, ettei TikTokilla ole toimintaa Kiinassa, joskin sillä on konttori Kiinassa. TikTokin omistavan ByteDancen perustaja on kiinalainen, ja yhtiöllä on konttoreita Kiinassa.

Tämän lisäksi Pappas toisti TikTokin aiemmat lupaukset siitä, että TikTok ei missään olosuhteissa antaisi yhdysvaltalaista dataa Kiinan hallitukselle. Pappas myös kiisti, että Kiinan hallitus vaikuttaisi TikTokin toimintaan millään tavalla.

Kuten CNN huomauttaa, Pappas väisti kysymykset siitä, toimiiko TikTokin emoyhtiö ByteDance samoin, vai voisiko käyttäjädata valua Kiinan hallituksen käsiin sitä kautta.

Lue myös:

    Uusimmat