Yhdysvallat hyväksynyt yli 300 miljoonan dollarin asekaupan – Suomi saisi ohjuksia ja liitopommeja hävittäjiin

Yhdysvallat on hyväksynyt mahdollisen 323 miljoonan dollarin eli noin 310 miljoonan euron asekaupan Suomeen. Asiasta tiedotti Yhdysvaltain asekaupoista ulkomaille vastaava DSCA-virasto.

Suomi on tiedotteen mukaan tarjoutunut ostamaan muun muassa 40 kappaletta AIM-9X Block II -ohjuksia ja 48 kappaletta AGM-154 JSOW -liitopommeja. Aseita on tarkoitus käyttää Puolustusvoimien hävittäjälentokoneissa.

Tiedotteen mukaan kauppa kehittää Suomen suorituskykyä ilmataisteluaseiden ja ilmasta maahan laukaistavien aseiden osalta sekä vahvistaa Yhdysvaltain suhteita Pohjoismaissa.

Marraskuun alussa DSCA tiedotti Yhdysvaltain hyväksyneen noin puolen miljardin dollarin asekaupan Suomeen. Tuolloin hyväksyttiin mahdollinen raskaiden raketinheitinjärjestelmien ammusten kauppa.

30.11: STT Korjaa juttuaan: Lisätty puuttuva ilmaus muun muassa. Aiemmasta muotoilusta sai virheellisen kuvan, että kauppa koskisi vain jutussa mainittuja ohjuksia ja liitopommeja, mutta mahdolliseen kauppaan sisältyisi lisäksi esimerkiksi muita tarvikkeita Lähteenä myös uutistoimisto AFP. 

8:13
MTV Porissa: Ilmailualan komeimmat uutuudet esillä – tältä näyttää Suomen uusi hävittäjä F-35.

2:10
Suuri asekauppa kasvattaa Suomen puolustustarvike-varastoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja