Mainos

Yhdistetyn suomalaisyllättäjä venyi Salpausselällä upeaan sijoitukseen – kaksivuotinen taakka putosi harteilta: "Suuri helpotus"

1:50
Videolla Leevi Mutrun haastattelu uran parhaan sijoituksen jälkeen.

Leevi Mutru venyi uransa parhaaseen henkilökohtaiseen yhdistetyn maailmancup-sijoitukseen oltuaan yhdeksäs Salpausselällä. Kilpailun jälkeen Mutrun tunnelmat olivat sekä iloiset että helpottuneet: kaksivuotinen taakka oli mainion sijoituksen myötä pudonnut ainakin hetkeksi harteilta.

Mutru majaili mäkiosuuden jälkeen 12:ntena ja poimi ladulla kolme sijaa. Aiemmin hän oli sijoittunut parhaimmillaan henkilökohtaisessa kisassa kymmenenneksi juuri Lahdessa kaksi vuotta sitten.

– Kyllähän tämä hyvältä maistuu. Koko perhe on katsomassa kisoja. Kyllä täällä kotiyleisön edessä on aina mahtavaa onnistua, Mutru sanoi.

Mutru napsi heti 10 kilometrin kisan ensikilometreillä edeltään itävaltalaiskaksikon Bernhard GruberJohannes Lamparter kiinni. Suomalainen lähti matkaan omasta mielestään turhankin innokkaasti.

– Tarkoitus oli aloittaa rauhassa, mutta se unohtui tänään ensimmäisellä kierroksella, kun huomasin, että Itävallan kaveri lähti sen verran rauhassa. Innostuin ottamaan häntä kiinni, ja se kostautui puolimatkassa – olin todella tiukilla siinä. Pikkuisen malttamaton alku oli tänään, ja viimeinen vitonen taisteltiin psyykkeen kanssa. Mentiin ihan täysin rajoitinta vasten ja reidet huusivat hoosiannaa kaksi vikaa kierrosta, Mutru kuvaili.

– Oli mahtavaa, että onnistuin nousemaan yhdeksänteen sijaan, vaikka nousuissa oli vikalla kierroksella todella vaikeaa. Yllättävän hyvin pystyin taistelemaan.

Mutrulle hänen vahva menonsa ei tullut yllätyksenä, vaikka se sitä saattoi suurelle yleisölle olla Ilkka Herolan (tänään 6:s) ja Eero Hirvosen (8:s) paistateltua viime ajat yhdistetyn suomalaisvalokeilassa.

– Luotin siihen, että olen vahvimpia tällä ladulla, ja tämä oli hyvä maailmancup-kenraali, vaikkei täällä ihan kaikkia kovimpia ollutkaan. Aina kun tällä tasolla onnistuuu kymmenen parhaan joukkoon, pitää ainakin omalla tasolla olla erinomaisen tyytyväinen. Ei näitä ole kuitenkaan hirveän montaa tullut, yksi ainoastaan.

– Tämä oli suuri helpotuskin. Pari vuotta olen tiennyt, missä potentiaali on, mutta en ole valitettavasti saanut näytettyä sitä mäessä, Mutru viittasi tekniikan kanssa painimiseen.

Laskuasennon viilausta ja painon pudotusta

Mutru kokee, että hän pystyy yhä viilaamaan laskuasentoa ennen reilun viikon kuluttua käynnistyviä Seefeldin MM-kisoja.

– Laskuasentoa pystyy saamaan sitä pikkuisen nopeammaksi. On tosi tärkeää olla ihan topissa (kärjessä) vauhdeissa. Sillä tehdään tosi paljon.

Myös painoaan Mutru aikoo vielä pudottaa muutamalla kilolla "ollakseen niin sanotusti kisakunnossa".

– Ei voi olla hirveästi ylimääräistä MM-kisoissa. Toki järjen kanssa, eikä enää voi suuria määriä tiputtaa, että koneisto pysyy jaksavana.

Kuntoonsa Mutru on MM-kisoja ajatellen luottavainen.

– Kyllä minä näen, että se on nousussa tällä hetkellä. Tulee koko ajan luottamusta mitä enemmän tulee näitä hyviä kisoja. Tänään oli kohtuullisen hyvä kilpailu, vaikkei helppoa ollutkaan. Kyllä minulla on tällä hetkellä todella luottavainen olo itseeni ja kalusto pelittää ihan hyvin. Siinä ei ole mitään ongelmaa.

Mutru kisaa ensi viikonloppuna vielä Jyväskylän SM-kisoissa ennen MM-koneeseen hyppäämistä.

– Mäkipuolella testataan lisäksi ensi viikolla uudet sukset ja katsotaan, otetaanko ne kisamatkaan mukaan. Muutoksia kannattaa tehdä parempaan suuntaan, mutta ylimääräinen häsläys jätetään pois ja pidetään homma yksinkertaisena, Mutru summasi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja