Mainos

Yhdistä vanhat lainat: Säästä kuluissa ja helpota taloudenhallintaa

Oletko ottanut pikavippejä tai kulutusluottoja useilta eri lainafirmoilta? Yhdistämällä lainat voi säästää sievoisia summia joka kuukausi.

Tiesitkö, että voit helpottaa omaa taloudenhallintaa ja samalla säästää rahaa, jos yhdistät vanhat luottosi yhdeksi? Tällainen yhdistelylaina kerää kaikki vanhat luotot yhteen, jolloin ne siirtyvät yhden lainafirman hoidettavaksi. Samassa yhteydessä onnistuu myös uuden lainan hakeminen.

Vakuudettomien kulutusluottojen määrä nousi uudelle ennätystasolle kesällä 2019 Suomen Pankin mukaan. Tämä tarkoittaa, että monella suomalaisella on mahdollisuus yhdistää vanhoja, pienempiä luottoja yhdeksi suuremmaksi luotoksi.

Kulutusluottojen uusi korkokatto astui voimaan syyskuun alusta, ja sen myötä yli 2000 euron luoton nimelliskorko saa olla maksimissaan 20 prosenttia vuodessa. Jos olet ottanut luottoja ennen tätä, voivat niiden korot olla huomattavasti korkeampia. Nyt sinun kannattaakin ehdottomasti yhdistää nämä vanhat lainat yhdeksi, jotta saat niille uuden, alhaisemman koron.

Lainojen yhdistäminen kannattaa

On huomattavasti helpompaa hallinnoida vain yhtä lainaa. Tämä on selvää. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että kaikki vanhat lainat, kuten kulutusluotot, pikavipit ja luottokorttivelat, yhdistetään ja siirretään yhdelle firmalle. Hallinnointi on helpompaa, ja samalla kuluissa säästää rahaa. Helppoa, eikö vain?

Lainan yhdistämisen hyödyt pähkinänkuoressa:

  • Säästä sekä korko- että lainanhoitokuluissa
  • Helpota taloudenhallintaa
  • Neuvottele maksuaikataulu uudelleen

Useiden luottojen lyhentäminen eri firmoille vaikeuttaa oman taloustilanteen kartoittamista ja aiheuttaa helposti ahdistusta, kun laskuja tulee useilta yrityksiltä joka kuukausi.

Lainaguru.fi on nimensä mukaisesti lainoihin erikoistunut sivusto. Jos mielessä on lainojen yhdistäminen, se käy avulla helposti: kilpailuta lainantarjoajat ja valitse sinulle edullisin. Lainaguru on hyödyllinen apu isojen ja pienten lainojen hakemiseen. Sivuilta löytyy myös suora lainahakemus, jonka täyttämällä hakemus kilpailutetaan yli 20 lainapalvelun kesken.

Mitä tulee huomioida lainojen yhdistämisessä?

Hetken mielijohteesta lainoja ei kuitenkaan kannata yhdistää. Jokainen lainanantaja kannattaa kilpailuttaa, ja laskea tarkkaan, mikä on uuden lainan hinta.

Parhaimmillaan lainojen yhdistäminen tuo merkittäviä säästöjä, mutta muutama perusasia on hyvä pitää mielessä:

  1. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa uuden velan ottamista. Kuten ensimmäisen kerran lainaa hakiessa, tulee yhdistelmälainaa hakiessa aina kilpailuttaa eri luotonantajat.
  2. Tulee muistaa, ettei vanhojen lainojen yhdistäminen poista velkataakkaa, vaikka helpottaakin sitä pienentämällä kuukausimaksuja. Lainan yhdistäminen ei siis ole ratkaisu lainanmaksukykyyn liittyvään ongelmaan.
  3. Lainojen yhdistämisessä pitää olla ajoissa liikkeellä. Valitettavan usein ihmiset ovat liikkeellä vasta, kun maksuvaikeuksia on jo ilmennyt. Tällöin hyvän lainatarjouksen saaminen on huomattavasti epätodennäköisempää.

Mikäli lainojen yhdistäminen kuulostaa omaan tilanteeseen sopivalta ratkaisulta, katso Lainagurun suositukset parhaista lainapalveluista. 

Lue myös:

    Uusimmat