Yhdeksän hiusvinkkiä sadepäivän varalle

Sadesään ei tarvitse tarkoittaa huonoa tukkapäivää. Cosmopolitan neuvoo, miten kutrisi näyttävät upeilta vesikelistä huolimatta!

Tukan pörrööntymistä syysmyräkässä voi ehkäistä muillakin keinoin kuin pysyttelemällä visusti sateenvarjon alla.

1. Valitse oikea shampoo

Huomioi sadesää jo aamusuihkussa. Valitse shampoo ja hoitoaine, jotka lupaavat estää hiusten pörrööntymistä.

2. Kuivaa hellävaraisesti

Hiusten kuivaaminen kovakouraisesti pyyhkeellä voi vahingoittaa hiussuomuja ja aiheuttaa pörrööntymistä. Taputtele tukkaa pyyhekuivaksi varoen ennen hiuskuivaajaan tarttumista. Samaa pätee myös, jos sade pääsee kastelemaan tukkasi. Taputtele liikaavettä pois vaikkapa paperipyyhkeellä, älä väännä ja purista tukkaasi kovakouraisesti.

3. Käytä oikeita tuotteita

Käsittele hiuksesi hiussuomuja siloittavalla suojatuotteella ennen kuivausta. Viimeistele kampaus hiuskiinteellä, joka kestää kosteutta.

4. Kuivaa niin nopeasti kuin pystyt

Pyri saamaan kastuneet kutrit kuiviksi niin pian kuin mahdollista: mitä pidempään annat tukan kuivua, sitä pörheämpi se tulee sateen jäljiltä olemaan. Hätätilanteessa voit käyttää hiustenkuivaajan sijaan käsien kuivaajaa.

5. Vältä tukan koskettelua

Sade saa hiuksesi huokoisiksi, ja tukan koskettelu hikisillä ja lämpöisillä käsillä vain pahentaa tilannetta. Vältä tukan näpräämistä, jos haluat hiustesi pysyvän siloisina.

6. Kanna mukana seerumia

Nappaa käsilaukkuusi mukaan jokin siloittava tuote, kuten vaikkapa seerumi, jolla saat karheuden helposti kesytettyä. Hätätapauksessa voit käyttää vaikkapa Vaseliinia latvoihin pahimpien pörröjen siloittamiseksi.

7. Älä harjaa väkisin

Tuleeko hiuksistasi kosteina luonnostaan kiharat tai laineilevat? Älä yritä väkisin harjata kuritonta tukkaa suoraksi, vaan haro suortuvia sormin siistimmiksi ja hyväksy laineesi.

8. Nuku silkkihuivi päässäsi

Jos olet pessyt ja hoitanut hiuksesi illalla ja pelkäät seuraavan päivän sateiden tekevän työsi tyhjäksi, nuku silkkihuivi päässäsi. Puuvillainen tyynyliina imee tukasta kosteutta ja voi saada tukan näyttämään karhealta. Silkkinen tai satiininen suoja hiuksia vasten voi auttaa pitämään kutrisi suorina ja sileinä.

9. Tee vesikampaus!

Mitäpä jos laittasit tukkasi kampaukselle, jossa kosteat suortuvat eivät haittaa? Esimerkiksi sporttinen ponnari tai sykerö saa ollakin suihkusta tulleen näköinen. Voit myös käsitellä hiuksesi muotoiluvaahdolla tai wet look -tuotteilla tarkoituksellisesti märän näköisiksi.

Lähde Cosmopolitan UK

Lue myös:

    Uusimmat