WWF: Jo viisi kuuttia on kuollut verkkokalastuksen takia Saimaalla

Kansainvälinen ympäristöjärjestö WWF tiedottaa, että jo viisi kuuttia on kuollut kuluvan kuukauden aikana. WWF viittaa Metsähallituksen kotisivuihin jonka mukaan Saimaalla olisi kuollut verkkokalastuksen takia. Kuutti löydettiin metsähallituksen mukaan jo 19. heinäkuuta.

WWF kertoo, että kesäkuun lopussa päättyneen verkkokalastuskiellon jälkeen kalaverkkojen takia on kuollut jo viisi saimaannorpan kuuttia. Ympäristöjärjestön mukaan jo toissa vuoden heinäkuussa ilmoitettiin kalaverkkoihin menehtyneinä kuusi kuuttia.

Tiedotteen mukaan Metsähallituksen tietoon tulee vain noin 40 prosenttia kuolleista kuuteista.

WWF Suomen ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen kommentoi tiedotteessa, että verkkokuolemat ovat suurin ja välitön uhka saimaannorpalle. Verkkokalastuksen lisäksi ilmastonmuutoksesta johtuva talven lämpeneminen on Tolvasen mukaan nopeasti kasvava uhka.

– WWF:n jo pitkään vaatima verkkokalastuskiellon jatkaminen heinäkuun loppuun on välttämätöntä, jotta suojelutoimilla aikaansaatua kannan kasvua ei vaaranneta, sanoo Tolvanen.

Tolvanen lisää vielä, että havainnolla WWF ei halua syyllistää kalastajia, jotka ovat yleisesti ottaen pahoillaan aiheuttamistaan verkkokuolemista.

– Mielipidetutkimusten mukaan Saimaan asukkailla on voimaksa halu suojella uhanalainen saimaannorppa, Tolvanen toteaa tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat