Winnipegin tuore suomalaishyökkääjä yllättyi itsekin NHL-sopimuksestaan – "Olen ollut hieman jumissa"

Winnipeg Jets solmi kesäkuussa kolmivuotisen sopimuksen Joona Luodon kanssa. NHL-pahvi tuli hyökkääjälle itsellekin yllätyksenä.

Kevät ja alkukesä olivat suomalaisten juhlaa, sillä peräti 17 pelaajaa solmi NHL-sopimuksen. Yksi yllättävimmistä Pohjois-Amerikkaan suuntaavista nimistä on 21-vuotias Joona Luoto, jolle Winnipeg Jetsin tarjoama sopimus tuli itsekin vähän yllätyksenä.

– Olin niin yllättynyt, kun sain sopimuksen tänne. Olen todella iloinen ja innoissani. Tämä on hyvä organisaatio, Luoto kertoo tuntemuksiaan Winnipegin haastattelussa.

Luoto ei suinkaan ole Winnipegin ainoa suomalaispelaaja, sillä joukkueen riveissä pelaavat jo entuudestaan Patrik Laine, Sami Niku ja Kristian Vesalainen. Winnipeg naarasi myös NHL:n kesän varaustilaisuuden ykköskierroksella suomalaispuolustaja Ville Heinolan, joka osallistuu Luodon tavoin Winnipegin kehitysleirille.

– Totta kai se on paljon helpompaa, jos joku puhuu sinun äidinkieltäsi. Se ei ole pääasia, mutta se on kiva bonus, Luoto kuvailee.

Varsinkin Patrik Laine on Luodolle jo entuudestaan tuttu pelaaja. Kaksikko pelasi aikoinaan yhdessä Tapparan junioreissa. Luoto muistaa Laineen maalintekotaitojen erottuneen joukosta jo tuolloin.

– Olemme samasta kaupungista ja pelasimme pari vuotta yhdessä junioreissa. Kun olimme noin 12-vuotiaita, hän oli todella hyvä maalinteossa. Sen tiesi jo heti, kun hänet näki pelaavan, Luoto muistelee kaksikon yhteisiä junioriaikoja.

Ahkeraksi kahden suunnan hyökkääjäksi itseään kuvaileva Luoto harppaa rapakon taakse Tapparan riveistä. Luoto uskoo vakaasti, että Pohjois-Amerikan kiekkokaukalot sopivat hänelle paremmin kuin kotimaan kaukalot.

– Olen pelannut Suomessa nyt kolme vuotta. Olen ollut hieman jumissa siellä, ja haluan saada tuoreen alun täällä Pohjois-Amerikassa. On hyvä olla täällä, sillä mielestäni pelityylini sopii paremmin pieneen kaukaloon.  

Lue myös:

    Uusimmat