”Toivottavasti otan paikan NHL:stä” – Suomalaishyökkääjällä edessään huipputärkeä vuosi

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjän Kristian Vesalaisen mielestä viime kauden päätös pelata KHL:ssä oli oikea valinta.

Vesalaisen viime kausi oli monivivahteinen. 20-vuotias hyökkääjä pelasi kolmessa eri seurassa, kolmessa eri sarjassa.

Vesalainen aloitti kauden Jetsin NHL-miehistössä, pelaten viidessä ottelussa tehoin 0+1. Sen jälkeen Jets siirsi Vesalaisen AHL:ään, Manitoba Moosen riveihin.

Sieltä matka jatkui nopeasti marraskuun lopussa Helsingin Jokereihin, joka pelaa KHL:ssä. Päätöstä ihmeteltiin ja kritisoitiin laajasti.

– Totta kai teen omat päätökseni. Mutta mielestäni kausi KHL:ssä meni ihan hyvin. Se vain päättyi nopeasti, Vesalainen kommentoi Winnipeg Sunin haastattelussa.

Vesalainen kohahdutti juhlimalla kauden päättymistä Levillä muiden Jokerien pelaajien kanssa, mutta palasi vielä takaisin Manitoba Moosen riveihin päättääkseen kauden vielä pelien muodossa.

– Se oli minulle hyväksi palata sinne. Aion totta kai pelata täällä ensi kaudella, joten se auttaa minua aloittamaan kauden täällä.

Niin, ensi kausi.

Vesalaiselle tuleva kausi voi määrittää varsin paljon jo koko urankin suuntaa. Tulosta pitäisi tulla vähintään AHL:ssä, mutta suomalaisen tavoitteet ovat NHL:ssä.

Mutta ennen kaikkea kehitystä pitää tapahtua. Tänä kesänä hän pyrkii tulla vahvemmaksi ja nopeammaksi. Viime kausi toi lisää henkistä kovuutta.

– Tunnen itseni varmemmaksi, olen nähnyt KHL:n ja monia erilaisia asioita ja erilaista jääkiekkoa. Toivottavasti otan paikan NHL:stä, Vesalainen paaluttaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat